Za uvod poraz v Novem mestu

Konec tedna je bil na sporedu uvodni krog 1.A DRL za ženske. Naše rokometašice so v prvem krogu gostovale v Novem mestu in po šestdesetih minutah izgubile z rezultatom 25:22. 

Dvorana Stopiče je bila prizorišče derbija v prvem kolu. Srečanje so boljše odprle domače igralke, ki so takoj povedle z 3:0. Dolenjke so vse do polčasa držale varno prednost petih zadetkov. Ajdovke so se takoj po odmoru z delnim izidom 4:0 približale le na gol zaostanka. Po minuti odmora trenerja Krajčiča, pa so Krkašice s čvrsto obrambo pobegnile na razliko dveh ali treh golov. Podoben scenarij se je odvil vse do konca srečanja.

Novomeščanke so premagale Mlinarke z 25:22. Pri naših je bila najuspešnejša strelka kapetanka Maja Svetik s po petimi goli, pri Krki pa sta enega več dosegli Veronika Leški in Tjaša Lovšin do konca tekme.

Ajdovke pa so z glavo že pri naslednji tekmi, namreč v soboto v goste prihaja aktualni prvak Krim Mercator. Varovanke trenerja Aleksandra Lapajneta obljubljajo boj do zadnjega atoma moči in vabijo navijače, da jih pridejo podpreti v čim večjem številu.

REZULTATI 1. KROGA 1. A DRL:

  • RK KRIM MERCATOR 32:25 ZELENE DOLINE ŽALEC
  • JADRAN BLUEMARINE 18:25 RK ZAGORJE
  • RK LJUBLJANA 31:33 ŽRK Z’DEŽELE
  • Ž.U.R.D KOPER 27:18 AKLIMAT PTUJ
  • ŽRK KRKA 25:22 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA