O klubu

Ženski rokometni klub Mlinotest Ajdovščina obstaja in deluje že vrsto let, v posameznih obdobjih pod različnimi imeni. Prav tako je vrsto let aktivno in pomembno vlogo pri razvoju in vodenju kluba imelo  podjetje Mlinotest d.d. Ajdovščina. Klub skrbi za vadbo in tekmovanje okrog dvesto rokometašic v različnih starostnih kategorijah; najmlajše so v sekciji mini rokometa, ostale pa so v naslednjih selekcijah: mlajše deklice A in B, starejše deklice A in B, kadetinje, mladinke, ter seveda članska ekipa, ki nastopa v 1. državni rokometni ligi, kar je najvišji razred slovenskega ženskega rokometa.

Vizija ženskega rokometnega kluba Mlinotest je delovati kot sodoben klub z lastno rokometno šolo, vizijo, strategijo in dodelano prakso selekcioniranja ter izgradnje ekipe. Klub sledi prepričanju, da se lahko kakovostna ekipa gradi na sobivanju, izmenjavi izkušenj in konkurenci več generacij igralk. Tak pristop zagotavlja stalno obnavljanje ekipe in vzgajanje igralk, sposobnih prevzeti odgovornost za doseganje uspehov.

Cilj ŽRK Mlinotest je tudi grajenje blagovne znamke kluba, ki je organiziran in voden po načelih gospodarske družbe. Mlinotest  je že blagovna znamka, ki je razpoznavna v Sloveniji in tujini. Prav tako mora biti razpoznaven tudi klub, ki združuje ljubitelje rokometa iz cele Vipavske doline.

Osrednja ideja, iz katere RK Mlinotest črpa svojo vizijo, je promocija športa in športnega načina življenja, kot načina za doseganje razvoja, vzgoje in socializacije mladih ter doseganje vidnih športnih rezultatov na najvišji ravni. ŽRK Mlinotest skrbi za naravno rast ekip, tako da stremi k razvoju lastnega igralskega potenciala, za višje dosege in tam kjer je igralsko deficitaren, pa se po potrebi okrepi tudi z igralkami iz tujih sredin.

Poleg skrbi za športno udejstvovanje, razumemo naše delo tudi kot koristno za vzgojo in osebnostno rast mladih deklic in deklet.