Mlinarke gostijo Krim Mercator

Na sporedu je 2. krog 1.A DRL. Domače rokometašice Mlinotesta gostijo v dvorani na Policah aktualne državne prvakinje Krim Mercator.

V prvem krogu je Krim svojo nalogo opravil rutinirano in sicer je s 32:25 premagal Žalec. Ajdovkam se je zalomilo v Novem mestu, saj so morale priznati premoč Krki, izid je bil 25:22. Pred novo sezono se je ljubljanska ekipa močno okrepila, saj imajo velike ambicije v Ligi prvakinj. Iz Zagorja je prišla Tjaša Stanko, vrnila se je tudi Tamara Mavsar, ki pa je staknila težjo poškodbo kolena. Tamari ob tej priložnosti želimo čimprejšnje okrevanje. Tigrice so zadržale skoraj vse najboljše igralke iz lanskega leta na čelu z Elizabeth Omoregie. Novi obrazi v ljubljanski vrsti so še: Olga Perederiy, Jelena Despotović, Sanja Gregorc, Lamprini Tsakalou in Maria Adler.

Mlinarke so točke v Krki pustile predvsem zaradi slabše igre v napadu, saj se pozna odsotnost nekaterih poškodovanih igralk. Toda punce se s tem ne obremenjujejo, zavedajo se namreč, da bo potrebno skozi celotno srečanje garati tako v napadu, kot tudi v obrambi. Vsekakor pa morajo biti naše punce potrpežljive, saj prilagajanje na nov sistem trenerja Lapajneta zahteva svoj čas. Obrisi tega so se že kazali na prvi tekmi, potrebno je le še vse kamenčke zložiti v zmagovalni mozaik.

Maja Svetik (kapetanka): ”S pravim pristopom in čvrsto obrambo lahko tudi favoriziranemu Krimu pokažemo zobe. Obljubim lahko, da bomo dale Mlinarke vse od sebe in vas obenem vabim vse naše navijače na Police in da ste naš  8. igralec.”

Aleksander Lapajne (glavni trener): ”V situaciji v kakršni smo, si predvsem želimo, da bi najboljši slovenski ekipi nudili dostojen odpor. Telesno smo v podrejenem položaju, zato pa se bomo poskušali postaviti po robu evropskemu Krimu z veliko mero srčnosti. Še najbolj si želimo, da bi gledalci zapuščali tribune zadovoljni.”


2. krog 1.A DRL; Velika dvorana Police, 23.9.2017 ob 20:00

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR