Mlinotest se odlično upiral 3/4 srečanja

Dvorana Police je v soboto gostila prvo domačo člansko tekmo v novi sezoni. Ajdovke so se domačim navijačem proti Krimu prikazale v dobri luči. Poraz na koncu je bil sicer visok (17:32), a dejstvo je, da so Mlinarke do 45. minute Krimu krepko dihale za ovratnik. 

Trener Mlinotesta Lapajne je moral že pred srečanjem skovati primerno taktiko, saj sta še vedno odsotni dve pomembni zunanji igralki Špela Ferfolja in Nađa Pejović. Mlinarke so srečanje pričele odlično. Povedle z 2:0 Igro je sijajno vodila Novomeščanka na delu v Ajdovščini Tjaša Rudman. Krim je v sedemnajsti minuti povedel 9:10. V tem delu igre je blestela reprezentantka Polona Barič. V vratih Mlinotesta je v drugem delu prvega polčasa dobro branila novinka Milena Petković, ki je zbrala šest obramb. Polčas se je zaključil z 12:15, potem, ko so Ljubljančanke trikrat zaporedno zadele v zadnjih treh minutah.

V nadaljevanju nič posebnega do 40. minute. Takrat sta Manca Jurič in Sladjana Perazić še zadnjič uspeli Mlinarke približati Krimu (16:17). Nato je pa sledil padec v igri, do izraza je prišla kvaliteta evropskega Krima. Na sceno je stopila najboljša mlada igralka v Sloveniji 19-letna Tjaša Stanko. S štirimi zaporednimi zadetki je odpeljala Tigrice na varno razdaljo. Domače igralke so do konca srečanja prek Mirjete Bytyqi zadele samo še enkrat, medtem ko je Krim zanesljivo zadeval in višal razliko. Pri Ajdovkah so priložnost za igro okusile prav vse igralke. Na koncu je bil  rezultat na semaforju 17:32 na aktualne državne prvakinje.

Aleksander Lapajne (za Primorske novice): ”Bal sem se, da bomo s Krimom držali korak še manj časa. Lahko smo ponosni na 45 minut dobrega odpora. Naša edina možnost, da tekmo z evropsko ekipo dostojno odigramo, je bila skrajno agresivna obramba in preprečevanje situacij za lahke protinapade. Že v super pokalu je Krim tako dal Celjankam kar 20 golov. Naš trening smo zato osredotočali na obrambo, ki smo jo skoraj do konca tekme zgledno držali, v napadu pa nas je zmanjkalo. S takšno obrambo moramo vztrajati še naprej. Proti drugim, manj kakovostnim ekipam bomo tako prišli tudi do protinapadov, ki morajo biti za našo razmeroma lahko ekipo glavni adut. Moramo biti kot Korejke, spretni, hitri in iznajdljivi.”


Na RZS-ju je potekal žreb parov 1/8 finala pokala Slovenije. Nasprotnice Mlinotesta bodo igralke RK Ljubljane. Srečanje bo potekalo 25.10. 2017 v Ljubljani.