Z zmago zopet med najboljše štiri

Po štirih sušnih krogih, ko se je Ajdovkam zmaga vedno znova izmikala v izdihljajih tekme, so tokrat že od samega začetka stvari postavile na pravo mesto. V dvorani na Policah so pred 200 gledalci pometle s Ptujčakami z rezultatom 28:15. 

Igralke Mlinotesta so do dveh točk prišle predvsem z izjemno igro v obrambi. V prvem polčasu praktično niso dopuščale možnosti,  da bi igralke s Ptuja sploh pogledale proti vratom Anje Bratina. Slednja je prejela le šest zadetkov, od tega dva iz sedmih metrov. Naj omenimo, da sta v prvem delu igre padla dva rdeča kartona. Predčasno sta tekmo zaključili Čajko (Mlinotest) in Skrinjar (Ptuj).  Polčas se je končal z vodstvom Primork z 10:6.

Drugi polčas se je začel po notah domače ekipe. V vrata je namesto Bratinove stopila Klemenčičeva in odlično opravila svoj del posla. Ob pomoči čvrste obrambe se je prednost večala iz minute v minuto. Strelsko so bile najbolj natančne Nuša Fegic, Špela Ferfolja, Tjaša Rudman in  Mirjeta Bytyqi.  Deset minut pred koncem je prednost znašala že deset zadetkov, zato je domača trenerka Ana Žigon priložnost za igranje ponudila vsem igralkam. Po šestdesetih minutah je semaforju pisalo 28:15 in Mlinarke so se z zmago zavihtele na 4. mesto prvenstvene lestvice. Letošnja sezona je izredno zanimiva in nepredvidljiva, temu primerno pa je tudi stanje na lestvici.

Že v naslednjem kolu se nam obeta izjemno pomembno srečanje, ki bo igralo pomembno vlogo v boju za mesta tik pod vrhom prve državno rokometne lige. V Ajdovščina prihaja novomeška Krka.


7. krog; 1. A DRL., 3.11. 2018, Velika dvorana Police; Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 28:15 ŽRK PTUJ (10:6)

Strelke Mlinotest: Fegic N. 5; Rudman T., Bytyqi M., in Ferfolja Š. po 4. gole.; Klemenčič A. 10 obramb; Bratina A. 3 obrambe.