Ajdovke izpustile zmago iz rok

Ko ima hudič mlade, jih ponavadi ima veliko.  Mlinarke so že drugo tekmo zaigrale brez zunanje igralke Taje Čajko in Maje Grmek. Kljub vsemu so bile celo tekmo boljši nasprotnik od žilavih Ljubljančank, ki pa so se v končnici vrnile in poskrbele, da je v Ljubljani ostala točka. Igralkam Mlinotesta ni pomagalo niti 19 obramb tokrat izjemno razpoložene Anamarije Klemenčič. 

Domačinke so se doma trdo borile za točko, ki bo morda kasneje pomembna za obstanek. Vseeno so favoritinje iz Ajdovščine, ki so sicer v začasni krizi, vendarle imele prednost in priložnost, da odnesejo ves izkupiček. Žal so jo zapravile. Tekma je bila ves čas napeta. V prvem polčasu sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. Končnico polčasa je bolje odigral Mlinotest, ki je šel na odmor s prednostjo.

Na začetku drugega polčasa je Klemenčičeva zaklenila vrata in prednost se je povzpela na velikih pet golov naskoka. Ajdovke so vso svojo prednost zapravile v zadnjih desetih minutah, ko se je povsem ustavil napad Ajdovk. Prednost je dobro minuto pred koncem skopnela na dva zadetka. Nasprotnice se niso predale in z dvema ekspresnima zadetkoma izid poravnale na 24:24. Trenerka Žigon Ana je takoj reagirala z zadnjo minuto odmora na srečanju. Za zaključni napad je Mlinotestu ostalo še 15 sekund. Žal se je ponovila zgodba s pokalnega obračuna s Koprom, saj so v zadnji sekundi Ajdovke zgrešile čisti ”zicer” in se morale zadovoljiti le s točko.


6. krog; 1. A DRL., 27.10. 2018, ŠC Police – Ogrevalna dvorana, Stožice

RK LJUBLJANA 24:24 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (12:14)

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 7; Svetik M. 4; Klemenčič A. 19 obramb.