Slab dan preprečil enakovrednejši boj z Žalcem

Ajdovke so pred 300 glavo množico v domači dvorani gostile letos zelo močan Žalec. Izrazito slab dan Mlinark je preprečil, da bi Žalčanke na Štajersko potovale praznih rok. Pri Mlinotestu je bila najbolj razpoložena kapetanka Maja Svetik. 

Domačinke so na prvi gol čakale dolgih 13 minut prvega polčasa, ko je mrežo gostujoče vratarke Klare Hrovatič vendarle zatresla Mirjeta Bytyqi. Prav omenjena gostujoča vratarka je v tem času pred tem, nizala obrambo za obrambo in tako svoji ekipi priborila visoko vodstvo (0:8). Manjše in hitrejše Ajdovke so sicer dokaj dobro igrale v obrambi, žal pa so nato iz odprtih strelov grešile kot za stavo.  Veliko težav jim je povzročala tudi igra na visoko postavljeno obrambo Žalčank. Mlinarkam se je v napadu poznala odsotnost Špele Ferfolja, ki zaradi poškodbe prsta še ni pripravljena na najhujše napore.  V oči bode tudi veliko zapravljenih sedemmetrovk , teh se je na koncu nabralo kar pet.

Kljub vsemu so se domačinke počasi, a vztrajno približevale Žalcu. Sedem minut pred koncem je po golih Taje Čajko in Urše Zelnik zaostanek znašal le še za tri (18:21). Sledila je odločilna minuta v kateri je po nezbranosti v obrambi prišlo do prejetega zadetka, na drugi strani pa še do zgrešene sedemmetrovke in sanj o morebitnem preobratu ni bilo več. Končni rezultat 20:25.

Maja Svetik (kapetanka) za PN: ” Usoden je bil začetek, ko smo slabo streljale, žalska vratarka pa je z nekaj uspešnimi obrambami dobila samozavest, s katero nam je potem do konca povzročala težave. Svoje je dodala smola z vratnicami. Proti tako dobri ekipi smo na začetku zaostale preveč, da bi se še lahko rešile. Morale se bomo spet zbrati in se dobro pripravi na derbi s Koprčankami”.

Že v sredo, 24.10.2018 je na sporedu srečanje, ki bo potrdilo potnika v 1/4 finale pokala Slovenije. Srečanje med Mlinotestom in Koprom se bo pričelo ob 19.00.


5. krog; 1. A DRL., 20.10. 2018, ŠC Police – Velika dvorana; Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 20:25 RK ZELENE DOLINE ŽALEC (8:13)

Strelke Mlinotest: Svetik M. 7; Fegic N.  in Bytyqi M. po 4.; Bratina A. 7 obramb; Klemenčič A. 6 obramb.