Napet derbi prinesel delitev točk

Cel teden se je napovedovalo, da bo srečanje med Mlinotestom in Krko napeto in izenačeno. Napovedi so se uresničile, več kot 200 gledalcev na ajdovskih Policah pa je imelo kaj za videti.  Oslabljene Mlinarke (manjkale so Rudman, T. Brecelj, Simič, Sanabor in Črnigoj), so zmagi gledale v obraz, a na koncu je tudi točka proti neugodni Krki velik uspeh.

Železni obrambi na obeh straneh, kateri sta poveljevali Anamarija Klemenčič (Mlinotest) in nekdanja članica Mlinotesta Sandra Srečković, sta dovolili le 20 zadetkov na obeh straneh.  Ekipi sta bili skoraj celotno srečanje izenačeni in tako je na vrsto prišla končnica, v kateri so gledalci spremljali boj do zadnjih atomov moči. Z malce sreče bi se tehtnica lahko nagnila na ajdovsko stran. Minuto pred koncem so namreč Ajdovke, po strelu Mirjete Bytyqi, povedle za gol in imele nato še priložnost za povišanje prednosti, a je gostujoče igralke rešila že prej omenjena Srečkovićeva (15 obramb). Dobre pol minute pred koncem, pa so si Dolenjke priigrale sedemmetrovko in jo tudi uspešno realizirale prek Katje Hotko. Pri Mlinarkah je bila s petimi zadetki najuspešnejša Špela Ferfolja, Anamarija Klemenčič je v vratih zbrala 11 obramb. Ajdovke odhajajo na krajši tekmovalni premor, saj je obračun v zadnjem jesenskem krogu prestavljen, ker ima ekipa ŽRK  Z’dežele Celje nastop v pokalu EHF Challenge.

Novi boji bodo potekali po reprezentančni pavzi (EP v Franciji). Na seznamu slovenskega selektorja Uroša Bregarja se je znašla tudi članica Mlinotesta, Taja Čajko.

Domača trenerka Ana Žigon je po tekmi za Primorske novice takole strnila svoje misli: “Dekletom čestitam za jesenske rezultate. Na nobeni tekmi nismo imeli manj kot dveh odsotnih poškodovanih igralk, trenutno pa smo brez štirih. Pokazale smo napredek, borbenost in veliko kondicije. Z nekaj več športne sreče in dolžine klopi, bi dobili še kakšno točko več. Pozimi bo ta perspektivna ekipa trdo delala. Upam, da se bodo poškodovane igralke spomladi vrnile in da bomo naredili še korak naprej. ”


8 krog; 1. A DRL., 10.11. 2018, Velika dvorana Police; Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 20:20 ŽRK KRKA NOVO MESTO (12:12)

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 5; Fegic N. in Čajko T. po 3. gole.; Klemenčič A. 11 obramb.