Z DVIGNJENO GLAVO KONČALI EVROPSKE NASTOPE

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta v osmini finala evropskega pokala končale letošnje evropske nastope. Slovaška Iuventa je slavila že v Ajdovščini z 31:22, na domačem terenu pa so Slovakinje napredovanje potrdile zmago z 32:26 (15:13).

Slovenske podprvakinje niso bile kos tretjim mednarodnim tekmicam v sezoni. Po visokem
porazu na domači tekmi je bilo jasno, da je preboj med najboljših osem ekip zanje tako rekoč
misija nemogoče, na povratni tekmi tik ob ukrajinski meji pa so Ajdovke vseeno skušale
“drago prodati kožo”.

Živa Čopi v akciji

Ajdovke so odlično odigrale prvi polčas, saj je bil izid do 13:13 poravnan. Prvo večjo prednost so domače igralke ustvarile po menjavi strani, ko so ušle na 18:13 in nekaj kasneje na 21:15. Prednosti do konca srečanja niso več izpustile iz rok.

Jan Žbogar – glavni trener

Tekma je bila po rezultatu zelo podobna srečanju v Ajdovščini. Sicer pa smo bili cel prvi polčas zraven in mogoče so nas neke napake, ko ne razmišljamo stale, da se je spet v 10., 15., minutah razlika povečala. Če potegnemo črto smo solidno opravili letošnjo evropsko sezono. Pridobili smo prepotrebne izkušnje in verjamem, da se bomo v naslednji sezoni vrnili še močnejši. Videli smo, kje moramo napredovati, da bomo kos močnejšim ekipam. To je glavna naloga trenerskega štaba, zato prevzemamo z mano na čelu poraza proti Iuventi na naša pleča. Ponosen sem na punce, ki so pustile srce na parketu v vseh dvobojih. Pred nami je ključni del sezone v državnem prvenstvu in pokalu, kjer je kristalno jasno na kaj ciljamo.

Pri zmagovalkah je s sedmimi goli izstopala Emilia Kowalik, enega manj je dosegla Marianna Palova. Pri Mlinotestu sta bili najbolj učinkoviti Urša Zelnik in Živa Čopi s šestimi goli, Petra Kramar jih je dosegla pet, Ana Abina štiri, Nena Černigoj in Nuša Fegic po dva ter Katarina Makovec enega.

Odlično tekmo je odigrala reprezentančna krožna napadalka Urša Zelnik

Mlinarke so kljub porazu v osmini finala lahko zadovoljne z evropsko sezono. Ajdovska ekipa je v drugem krogu evropskega pokala izločila grško Panoramo iz Soluna s skupnim izidom 71:55, v tretjem pa švicarski Herzogenbuchsee s 56:44.

Sedaj bo fokus usmerjen v državno prvenstvo in pokal, kjer je cilj drugo mesto v DP in finale pokala Slovenije.


1/8 finala EHF Cup – druga tekma | Dvorana Chemkostav Arena, nedelja, 21. 1. 2024 ob 17.00; gledalcev 600.

MSK IUVENTA 32:26 ŽRK MLINOTEST (15:13) | SKUPNI IZID: 63:48
Strelke Mlinotest: Zelnik U. in Čopi Ž. po 6.; Kramar P. 5; Abina A. 4 Kuralt K. 2 obrambi in Vuk Z. 1 obramba in Ribič E. 2 obrambi
Strelke Iuventa: Kowalik E. 7, Palova M. 6; Radović M. 5; Mendes De Almeida 10 obramb.