V TEDNU DNI DOSEGLI TRI ZMAGE

Po končani evropski poti so Mlinarke vse moči usmerile v državno prvenstvo. V zgolj tednu dni so odigrale tri srečanja. Osvojenih šest točk je izpolnjen cilj pred derbijem z ekipo Celja.

Mlinotest je takoj po končanih evropskih nastopih moral pošteno zavihati rokave in odigrati tekme državnega prvenstva. Kljub nekaj zdravstvenim težavam v ekipi so Ajdovke najprej gostovale v Veliki Nedelji, kjer so se pomerili proti ekipi ŽRK Ptuj-Ormož. Z odlično predstavo so premagale Ptujčanke z razliko desetih zadetkov (21:31). Strelsko sta bili najbolj učinkoviti kapetanka Nuša Fegic (8) in Živa Čopi (6), v vratih sta blesteli Eva Ribič (12 obramb) in Karin Kuralt (8 obramb).

Živa Čopi blesti na zadnjih tekmah. V treh tekmah je dosegla 18 zadetkov.

V sredo, 31. 1. je bila na sporedu zaostala tekma 9. kroga. V mesto burje je prišlo moštvo Litije, ki se odkrito spogleduje s končnico za prvaka. Do 15. minute prvega polčasa smo spremljali izenačeno igro na obeh straneh, nato so Mlinarke dale v prestavo višje in do odmora napravile razliko petih zadetkov. Slednjo so v drugem polčasu še obogatile in na koncu prišle do suverene zmage z rezultatom 36:29. Tekmo sezone je odigrala Nena Černigoj, ki je bila nerešljiva uganka za nasprotnice in dosegla kar 14 zadetkov. Ponovno je odlično odigrala Živa Čopi, ki je bila nezgrešljiva z desnega krila. Vratarki Karin Kuralt in Zala Vuk sta skupaj zbrali devet obramb.

Černigojeva je odigrala simultantko proti Litijankam. Dosegla je 14 golov.

Sobotna zmaga nad Izolankami ni bila vprašljiva, čeprav so gostje proti koncu tekme vztrajno topile prednost favoriziranih tekmic. Domači trener Jan Žbogar, ki ni mogel računati na Uršo Zelnik, je sicer že v prvem polčasu namenil le nekaj minut reprezentantki Ani Abina, po visokem vodstvu za dvanajst golov v 38. minuti pa je končnico tekme odigrala povsem premešana domača postava. Končni rezultat 34:29.

Tudi Petra Kramar se je znašla v nekoliko prilagojeni napadalni vlogi, predvsem pa je zanesljivo izvajala sedemmetrovke. “Za nami je tudi zavoljo zdravstvenih težav res naporen teden s tremi tekmami. Vesela sem, da smo strnile vrste in ostale v zmagovalnem ritmu”, je povedala letošnja novinka v dresu Ajdovk,
ki bodo v petek, 9. 2. 2024 v zaostali tekmi gostile najbližje zasledovalke iz Celja. Srečanje bo na sporedu ob 20.00.

Zmagovalni niz se nadaljuje.