V OSMINI FINALA EHF POKALA PROTI IUVENTI

Danes so na Dunaju izžrebali pare osmine finala rokometnega EHF pokala za dekleta. V bobnu je bil tudi ajdovski ŽRK Mlinotest, ki si bo pot v četrtfinale poskušal izboriti v dveh tekmah proti slovaškim predstavnicam iz kluba MSK Iuventa Michalovce.

Po uspešno odigranih tekmah prvega in drugega kroga so v klubu danes nestrpno pričakovali žreb osmine finala. Kroglice na Dunaju so jim namenili zahtevnega predstavnika, slovaški klub MSK Iuventa Michalovce iz Slovaške. Gre za izkušeno ekipo, ki je pred leti igrala tudi v Ligi prvakov, trenutno pa so punce vodilne v MOL ligi, kjer igrajo združeno Češke in Slovaške ekipe. Ekipa Iuventa je v dosedanjih enajstih krogih dosegla deset zmag. 

Slovakinje so zagotovo izkušena in težka ekipa, a tudi Ajdovke se ne predajajo vnaprej. Iuventa Michalovce je klub, ki obstaja od sredine sedemdesetih let, pomembne rezultate pa je začel dosegati v zadnjem desetletju prejšnjega stoletja. Med največje klubske uspehe uvrščamo šest naslovov državnih prvakinj.

Trener Mlinark Jan Žbogar je po žrebu tako strnil misli: ”Mislim, da so bili nasprotniki oz. nosilci v prvem bobnu izredno močni. Mogoče Iuvento še najbolj poznamo, saj smo nekaj let nazaj z njimi odigrali dve prijateljski tekmi, ko so bili v Sloveniji na pripravah. Gre za zelo dobro organiziran klub in močnega nasprotnika. Trenutno tudi vodijo v združeni češko-slovaški ligi.”

”Vsaj po moji oceni je to najtežji nasprotnik na naši evropski poti, pričakovanja pa so vedno ista. Že od začetka sezone govorimo, da je naš cilj polfinale. Vedeli smo, da bodo prej ali slej prišle tekme, kjer bodo nasprotniki izredno močni, in če se hočeš povzpeti visoko, moraš te močne ekipe premagati, ne moreš zmeraj računati samo na žreb. Sedaj je čas, da premagamo eno močno ekipo, gremo pa na obeh tekmah na zmago, nobenega se ne bojimo. Če se ne bojimo Krima, se ne bomo niti Iuvente,” dodaja Žbogar.

Kapetanka Nuša Fegic je takole dopolnila svojega trenerja: “Zavedamo se, da je nasprotnik zahteven, a verjamemo v svoje kvalitete. Žreb ni ugoden, sem pa prepričana da si tudi Slovakinje niso želele dveh tekem z nami. Prepričana sem da bodo tekme izenačene, potrebno bo narediti čim manj napak, saj menim da bo to ključni faktor za preboj v četrtfinale, ki si ga vsi zelo želimo.” 

Ekipa Mlinotesta je dosedanji del pred svetovnim prvenstvom opravila z odliko. Edini poraz so Mlinarke dožive le v superpokalnem finalu proti Krimu. Ligaške tekme se nadaljujejo po novem letu.