ŽRK MLINOTEST JE NAJ PRIMORSKA EKIPA ZA LETO 2023

Leto je naokoli in zopet je čas za podeljevanje nagrad najboljšim športnikom 38. izvedbe čezmejne prireditve Naš športnik. Primorske medijske hiše so najboljše športnike desetič izbirale v enotni kategoriji. Absolutni zmagovalci letošnje primorske nagrade so judoistka Andreja Leski (ženska kategorija), jadralec v razredu formula kite Toni Vodišek (moška kategorija) in naše rokometašice ŽRK Mlinotest Ajdovščina (ekipna kategorija).

ŽRK Mlinotest (najboljša ekipa), Toni Vodišek (naj športnik) in Andreja Leški (naj športnica – nagrado je prevzela mati Irena).

Najboljši športniki in ekipe v letošnjem letu so nagrado prejeli sinoči na slavnostni podelitvi v Kopru. Prireditev je organiziral domači TV Koper – Capodistria, vodila pa sta jo radijski voditelj na Radio Trst A Matej Nadlišek in sodelavka televizijske oddaje Športel Jasmina Gruden. Za glasbeni vložek je poskrbela pevka Eva Boto.

V ženski kategoriji, kjer je absolutna zmagovalka postala že prej omenjena judoistka Andreja Leški, sicer sestra naše nekdanje organizatorke igre Veronike Leški, je med nominirankami bila tudi kapetanka kluba Nuša Fegic. Nagrado je prejela zaradi odličnih iger v državnem prvenstvu in evropskem pokalu EHF. Trenutno je tudi med najboljšimi strelkami EHF Cupa. Nuša se je znašla med reprezentančnimi potnicami za pravkar zaključeno svetovno prvenstvo, vendar ga je bila primorana izpustiti zaradi študijsko-službenih zadev.

Kot že rečeno je po letu 2021 ŽRK Mlinotest znova najboljša primorska ekipa. V minuli sezoni so osvojile drugo mesto – za nepremagljivim Krimom – v slovenskem državnem prvenstvu, tretje so bile tudi v pokalu Slovenije, v evropskem pokalu pa se prebile do osmine finala in bodo v januarju 2024 proti slovaški Iuventi lovile zgodovinski četrtfinale. Izjemno sezono je imela tudi reprezentantka Ana Abina, najboljša strelka končnice prve lige za prvaka.

Klubsko nagrado je na odru prevzel tehnični vodja ekipe Deni Stibilj.

“Vsakoletne delne pomladitve so naš način dela. Krim ostaja realno težko dosegljiv, vendar niti proti njemu, niti proti morebiti težkemu evropskemu tekmecu, v noben dvoboj ne bomo stopili z mislijo, kako izgubiti s čim manj goli izgubiti. Zahteval bom ambicioznost, borbenost in tudi tveganje. V Evropi bomo napravili vse, da premagamo tudi Slovakinje,” je dejal šef stroke rokometašic ajdovskega Mlinotesta trener Jan Žbogar.