AJDOVKE OB BUČNI PODPORI MED TOP16!

Evropska pravljica se nadaljuje. Rokometašice Mlinotesta so uspešno preskočile tudi drugo evropsko oviro. Po septembrski zmagi proti solunski Panorami so v tretjem krogu pokala EHF izločile še švicarsko ekipo Herzogenbuchsee. Obe tekmi sta bili odigrani na ajdovskih Policah.

Nepopisno veselje Nine Kovšca

Podobno kot proti Grkinjam je tudi na dvoboju s švicarsko ekipo razmerje moči pokazala že uvodna tekma, ki so jo Ajdovke dobile s 35:24. Pomemben korak proti napredovanju med 16 najboljših v tem tekmovanju je bil torej narejen že v soboto, 11. novembra. Dan pozneje so se Švicarske silovito upirale, a so trdožive Mlinarke v sami končnici tekme preobrnile rezultat in slavile z 20:21, v skupnem seštevku pa z rezultatom 56:44.

Kapetanka Nuša Fegic

Jaz sem ful ponosna, da smo med 16 najboljših ekip v Evropi. To ni kar tako, ne zgodi se vsak dan. Občutki so fenomenalni, mislim, da smo vse z mislimi, čeprav so še zagrete, že usmerjene proti januarju, ko se bo Evropa nadaljevala. – Nuša Fegic

Po nedeljski drugi zmagi je bil včeraj se dan za počitek in proslavljanje, od nocoj pa trener Jan Žbogar spet pričakuje osredotočenost deklet na naslednjo tekmo:

“Vesel sem, da smo Švicarke premagali tudi drugič, ko so nas spoznale in so se na nas dobro pripravile. Želim si, da bi se uvrstili se med osem najboljših ekip v pokalu EHF, vendar ekipa sedaj ne sme razmišljati o nadaljevanju evropske sezone, temveč o prvi naslednji tekmi v soboto doma s Krko. Temelj vsega je domače prvenstvo. Nas cilj mora biti, da Dolenjke, ki letos niso tako močne, zlomimo čim prej, da bi lahko čim bolj porazdelili igralne minute med vse rokometašice, da bi imeli dovolj energije za naslednje težje tekme.”

Jan Žbogar – glavni trener

V dosedanjih dvobojih tretjega kroga pokala EHF so zmagovali favoriti. Nekaj je že spoštovanja vrednih, s katerimi bi imel Mlinotest veliko dela. To so španska Gran Canaria, portugalska Madeira, turška Ankara, portugalska, Benfica, češka Hazena in nizozemski Venlo. Nekaj močnih klubov bo obveznosti iz tretjega kroga dokončalo med prihajajočim koncem tedna. 

Tehnični vodja Mlinotesta Deni Stibilj sicer meni, da bi Ajdovke lahko tudi za nadaljevanje tekmovanja dobile ugoden žreb:

“Veliko dvobojev bo dokončanih šele v prihodnjih dneh. V igri je se nekaj tekmecev z Balkana, s Slovaške, Ceške in Italije. Dobro bi bilo, če bi naleteli na katerega od teh klubov, saj bi z nami lahko v večjem številu potovali navijači, pa se nekaj več možnosti bi imeli za napredovanje med osem najboljših ekip. Ne glede na to, kaj bo prinesel žreb, bomo naredili vse, da bomo odlično pripravljeni. Prav zato smo se s Krimom Mercatorjem dogovorili, da ligaško tekmo, ki bi jo morali odigrati v minulo soboto, prestavimo na 29. december. To bo super generalka za obe ekipi, saj se bosta tako liga prvakinj kot pokal EHF nadaljevala v prvi polovici januarja.”


EHF CUP | 3. krog | 1. tekma, 11. november 2023 ob 18.00 | Dvorana Police

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 35:24 HV HERZOGENBUCHSEE (21:11)
Strelke: Abina A. 11, Fegic N. 7, Kovšca N. 5; Kuralt K. 20 obramb.

EHF CUP | 3. krog | 2. tekma, 12. november 2023 ob 18.00 | Dvorana Police

HV HERZOGENBUCHSEE 20:21 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (10:10)
Strelke: Abina A. 9, Fegic N. 4,  Kovšca N. 3; Zelnik U. 2; Kuralt K. 15 obramb.

SKUPNI REZULTAT:
ŽRK MLINOTEST 56:44 HV HERZOGENBUCHSEE

Top16 prihajamo!