V mlin je padel tudi Žalec

Končan je 6. krog 1. A DRL. Z derbijem sta ga v Žalcu zaključila, ekipi Zelenih dolin in  Mlinotesta. V naelektrenem ozračju za katerega so poskrbeli tudi Mlinarji smo videli odlično rokometno predstavo z obeh strani. Na koncu se je zmage veselil ajdovski Mlinotest s 23:24.

Mlinarke so garale v obrambi / vir: RK Žalec

Derbi drugo in tretje uvrščene ekipe je dal slutiti, da bomo spremljali zanimivo rokometno srečanje. Le tega so bolje odprle domačinke, ki so po dveh zadetkih Anne Dobrić povedle z 2:0. Ajdovke so hitro odgovorile po zaslugi Maje Svetik. Štajerke in Primorke so se večkrat zamenjale v vodstvu. Domačinke pa je v obup spravljala vratarka Mlinotesta, Aleksandra Petrukhina (igrala je s trebušno virozo), ki je do polčasa nanizala osem obramb. Obe moštvi sta bili razpoloženi v napadu, saj se je polčas končal z rezultatom 15:15. Za izenačenje je v zadnji sekundi poskrbela Petra Sanabor.

Mrmolja je dosegla 4 zadetke / vir: RK Žalec

V začetnih minutah drugega dela so silovito pričele Mlinarke in po zadetkih Nuše Fegic in Tine Benčina povedle 15-17. Mlinotest bi lahko povedel še z večjo razliko, a je na sceno stopila Klara Hrovatič s štirimi zaporednimi obrambami. Žalec se je vrnil v igro in po golih Vidakove, Strnadove in Fisterjeve povedel z 18:17. Nato so gostujoče igralke strnile obrambne vrste, v napadu pa so jih Žalčanke večkrat nepravilno ustavile. Zato so Ajdovke imele na voljo kar sedem strelov iz sedmih metrov v drugem polčasu. Kar pet od teh je izkoristila nezgrešljiva Mirjeta Bytyqi in v veliki meri priborila pomembno prednost pred samo končnico obračuna. Da so Mlinarke garale v obrambi priča podatek, da so v zadnjih desetih minutah prejele le tri zadetke, zadnjega  osem sekund pred koncem, ko je bil derbi že odločen.

Z novo zmago, šesto v vrsti je Mlinotest na vrhu lestvice skupaj s serijskim prvakom Krimom. Obe ekipi imata na svojem kontu 12 točk. Potem sledijo Žalec, Koper in Celje s po osmimi točkami. Prav Celjanke so naslednje nasprotnice Mlinotesta. V soboto, 2.11. se nam ob 20:00 na Policah obeta izjemno dramatičen in razburljiv dvoboj.


Nedelja, 28. 10. 2019 | 6. krog – 1. A DRL | Žalec

RK Zelene doline Žalec 23:24 ŽRK MLINOTEST (15:15)

Strelke Mlinotest: Bytyqi 5; Mrmolja in Benčina po 4; Svetik,  Janković Rustja in Fegic 3 zadetki; Petrukhina (15 obramb).