Mlinotest ostaja brez praske

Po zmagi v 6. krogu v Žalcu je tokrat v Ajdovščini gostovala neugodna ekipa ŽRK Z’dežele Celje. Celjanke, ki so bile v nizu štirih zaporednih zmag, so v mesto burje prišle, da Ajdovkam preprečijo še sedmo zaporedno zmago. Mlinarke so unovčile svojo kvaliteto in izkušnje ter slavile z 31:26.

Tina Benčina je zopet odlično poveljevala obrambi

Deževna sobota je na tribune ajdovskih Polic privabila skoraj 500 obiskovalcev, kar je še en dokaz, da je rokomet doma v Ajdovščini. Svoje so seveda dodale odlične igre Mlinark, ki so bile po šestih krogih skupaj s Krimom na vrhu lestvice. V začetnih desetih minutah smo spremljali izenačeno tekmo. Za gole Celjank sta skrbeli Eleonora Kodele in izkušena 36-letna Katja Čerenjak. Mlinotest se je na sredini prvega polčasa odlepil na razliko treh zadetkov, predvsem po zaslugi odlične obrambe in nezgrešljive Maje Svetik. Domačinke so nadaljevale silovito in po nekaj lahkih zadetkih je morala gostujoča trenerka Miša Marinček v 20. minuti vzeti drugo minuto odmora na srečanju. Ajdovke so do polčasa ohranile pet zadetkov naskoka (17:12).

Nuša Fegic je bila v ”kontrah” nezaustavljiva

V drugem delu pa podobna zgodba kot v Žalcu. Maja Svetik je še povišala prednost na šest zadetkov prednosti, nato pa je sledil desetminutni padec v igri. To so Mesninke znale izkoristiti in v 46. minuti prek Sanje Vrček izenačile na 23:23. Mlinarke so na krilih navijačev ponovno oživele, za kar sta v tem delu igre imeli največ zaslug vratarka Petrukhina in pa izjemno razpoložena Dominika Mrmolja. Slednja je z nekaj zaporednimi goli ohranjala domačinke pri življenju. Ko je kriza minila smo zopet videli pravi obraz Ajdovk, ki so v končnici obračuna stopile na plin in zadale Celju tretji poraz v sezoni.

V ključnih trenutkih je blestela Mrmoljeva

Ajdovske rokometašice s sedmimi zmagami iz sedmih srečanj še naprej ostajajo neporažene. Z osvojenimi 14-imi točkami se trenutno nahajajo na vrhu prvoligaške konkurence. Že v petek, 8. septembra, bomo na Policah spremljali še zadnjo domačo tekmo v prvem delu. Mlinarke se bodo udarile s Koprčankami. Primorski derbi se bo pričel ob 20.00.

 

 

 


Sobota, 2. 11. 2019 | 7. krog – 1. A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 31:26 ŽRK Z’Dežele Celje(17:12)

Strelke Mlinotest: Mrmolja in Svetik po 7; Janković Rustja 5, Fegic 4 zadetki; Petrukhina (11 obramb).