Mlinotest piše klubsko zgodovino

Ajdovščino trese rokometna mrzlica. Za to so zaslužne igralke Mlinotesta, saj so v svojem osmem nastopu še osmič zmagale. Tokrat je v mlin padel Ž.U.R.D iz Kopra z rezultatom 30:21. Mlinarke čaka samo še evropski Krim. Datum srečanja s strani Ljubljančank še ni potrjen. 

Mrmoljeva je zopet dokazala svojo kvaliteto

V petek je bil na Policah odigran Primorski derbi, ki pa se je tokrat odvil brez drame. Po začetnih minutah nervoze so Mlinarke prevzele vajeti v svoje roke in se počasi toda vztrajno oddaljevale Koprčankam. Prva opazna razlika je prišla na vrsto v 15. minuti srečanja, ko je krožna napadalka Jana Krapež zadela za tri zadetke prednosti. Na delovno temperaturo je prišla tudi Aleksandra Petrukhina, ki je začela nizati obrambe, kot po tekočem traku. V napadu je s streli z razdalje mrežo Špele Fidel neusmiljeno polnila Dominika Mrmolja.  Zaradi strnjene 6-0 obrambe so Ajdovke dosegle tudi nekaj lahkih golov po zaslugi Nataše Janković Rustja in Nuše Fegic. Polčas se je končal s +7 za domačinke (14:7).

Svojo priložnost sta dobro izkoristili Jana Krapež in Maja Grmek

Trener Dean Kovšca je zaradi udobne prednosti, v drugem delu namenil priložnost še ostalim igralkam. Kljub temu je prednost rasla in se večino drugega polčasa gibala okrog desetih zadetkov naskoka. Ajdovke velja pohvaliti za res čvrsto igro v obrambi, v drugem polčasu se je nekajkrat izkazala tudi vratarka Tea Brecelj. Napad na čelu z Mrmoljevo in Špelo Ferfolja pa je bil več kot dovolj razpoložen, da je zmaga ostala v mestu ob mrzli reki. Kot zanimivost dodajmo, da so se v strelsko statistiko vpisale prav vse igralke, razen obeh vratark. Strelsko je ponovno najbolj izstopala 25-letna Dominika Mrmolja, ki je zadela osemkrat, štirikrat pa Špela Ferfolja. Odlično sta svoji vlogi v vratih opravili Petrukhina s 14-imi obrambami in Tea Brecelj s petimi.

Suverena zmaga Ajdovk, ki so znova dokazale, da bo potrebno v letošnji sezoni še kako računati na njih. Zadnji, deveti krog v jesenskem delu je rezerviran za derbi z evropskim Krimom. Točen datum v taboru Mlinotesta pričakujejo tekom današnjega dne.

Špela Ferfolja za Primorske novice: “Odkar igram za Mlinotest, tako uspešne jeseni še ni bilo. Derbi smo sicer začele malo v krču, saj so bile prejšnje tekme s Koprčankami večkrat kar napete. Na srečo smo se dokaj hitro otresle pritiska in začele igrati tako, kot znamo.”


Petek, 9. 11. 2019 | 8. krog – 1. A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 30:21 Ž.U.R.D KOPER (14:7)

Strelke Mlinotest: Mrmolja 8; Ferfolja 4; Fegic, Jankovič Rustja in Grmek po 3. Petrukhina (14 obramb), Brecelj Tea (5 obramb).