Brez težav v 1/4 pokala Slovenije

Tokratna sreda je bila namenjena tekmovanju v pokalu Slovenije. Nasprotnik Mlinotesta v 1/8 finalu je bil sosednji klub iz Šempetra, ki nastopa v drugoligaški konkurenci. Mlinarke so upravičile vlogo favorita in slavile z 20:40.

V dvorani Hit šport centra v Vrtojbi smo pred okrog 100 gledalcev spremljali obračun za uvrstitev v četrtfinale ženskega pokala. Za Šempeter-Vrtojbo je bilo srečanje pomembno predvsem iz vidika nabiranja izkušenj. V domačih vrstah smo lahko spremljali tri igralke Mlinotesta, ki kot posojene nastopajo za šempetrski klub. To so vratarka Lea Elena Vidmar, Lara Bratina in Laura Berzelak.

Bratina Lara nabira članske izkušnje v Šempetru

Mlinotest je s svojimi izkušnjami in navsezadnje s kvaliteto, ki jo premore stvari hitro postavil na svoje mesto in si že v prvih 20. minutah nabral deset zadetkov naskoka. Tako je gostujoči trener Dean Kovšca priložnost za dokazovanje ponudil predvsem igralkah, ki so do sedaj imele manjšo minutažo. Na koncu je bila strelsko najbolj razpoložena Mirjeta Bytyqi, ki je v polno merila osemkrat. Pri Šempetru velja izpostaviti Laro Bratina, ki se je izkazala z dobro igro in petimi zadetki. Naslednji nasprotnik ajdovskega Mlinotesta v pokalu, bo znan po žrebu na sedežu Rokometne zveze Slovenije.

Pred Ajdovkami sta dve težki in zelo pomembni srečanji. V nedeljo, 27.10. , naprej sledi težko gostovanje v Žalcu, pri tamkajšnji ekipi Zelenih dolin. Naslednji teden, 2.11. pa v mesto burje prihaja celjska ekipa Z’dežele.


Sreda, 24. 10. 2019 | 1. krog – 1/8 finala PS | Vrtojba

RK ŠEMPETER-VRTOJBA 20:40 ŽRK MLINOTEST (8:19)

Strelke Mlinotest: Bytyqi M. 8; Fegic N. 5 zadetkov.