V DRUGEM POLČASU POSTAVILE STVARI NA PRAVO MESTO

Zasedba Mlinotesta Ajdovščine nadaljuje z dobrimi nastopi v tej sezoni. Proti Velenjčankam so na deseti tekmi dosegle deveto zmago in zanesljivo ostajajo na drugem mestu modre skupine državnega prvenstva. Velenjčanke ostajajo četrte, a imajo Litijanke ob tekmi manj za njimi le točko zaostanka.

Večerna tekma na Policah pa je bila rezervirana za rokometašice Mlinotesta. Le te so gostile ekipo Velenja in se razveselile novih točk. V prvih 16 minutah je bila tekma tesno poravnana, nato pa so Velenjčanke z dvema zaporednima zadetkoma Nastje Ferenc ušle na 9:6. Ajdovke so se v igro dokončno vrnile v 26. minuti, ko je Ana Abina zadela za 11:11, že ob odhodu na glavni odmor pa so vodile s tremi zadetki prednosti.

Odločilen korak so Mlinarke napravile na začetku nadaljevanja. Uspel jim je delni niz 10:1, nato pa tekmo mirno pripeljale h koncu. V dresu Mlinotesta Ajdovščine je Ana Abina dosegla osem golov, po šest sta jih dodali Nena Černigoj in Nuša Fegic. Med Velenjčankami je bila z 10 zadetki najuspešnejša Eleonora Kodele.

Naj dodamo, da je v domačem dresu debitirala 18-letna levokrilna igralka Neli Šinigoj. Debi si bo tudi zapomnila z uspešno realizirano sedemmetrovko.

Neli Šinigoj

Sicer pričakovana zmaga, vendar smo se morali za njo kar potruditi. V prvem polčasu je bilo premalo agresivnosti v obrambi, v napadu pa osredotočenost ni bilo na pravi ravni. To smo drugi polčas popravili in tako je nastala razlika, katero smo potem ohranili do konca.

Jan Žbogar (trener Mlinotesta)
Jan Žbogar se je s svojim varovankami veselil 9. prvenstvene zmage.

Pred nami je vrhunec rednega dela prvenstva. V soboto, 21. januarja 2023 bodo na Policah gostovale igralke ŽRK Z’Dežele, iz Celja. Tekma se prične ob 20. uri. Že eno uro prej (19.00) pa se bo v avli ŠC Ajdovščina pričela degustacija jedi, ki jih bo iz Mlinotestovih izdelkov pripravljala chefinja Julijana Krapež.


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 31:22 ŽRK VELENJE (16:13)
Abina A. 8; Černigoj N. in Fegic N. po 6. Hrovatič K. 15 obramb, Bratina A. 4 obrambe.