FENOMENALNA PREDSTAVA ZA ZMAGO V DERBIJU KROGA!

V super vzdušju na ajdovskih Policah so rokometašice Mlinotesta prikazale izjemno rokometno predstavo in zasluženo slavile v tekmi, ki je najverjetneje odločala, katera ekipa bo po koncu rednega dela, zasedla drugo mesto v prvenstvu.

Polne Police so ponesle Mlinarke do zmage nad Celjankami

Na derbiju 11. kroga Modre skupine 1. ženske rokometne lige je ajdovski Mlinotest, pred okrog 400 gledalci, s 26:19 premagal celjsko zasedbo Z’dežele in si tri tekme pred koncem prvega dela tekmovanja zagotovil najmanj drugo mesto.

Pred vhodom na tribuno je potekala degustacija z Mlinotestovimi izdelki izpod rok chefinje Julijane Krapež.

Ajdovke so z zmago proti neposrednim konkurentkam zagotovile najmanj drugo mesto po prvem delu tekmovanja v 1. ženski rokometni ligi. Ob odigrani tekmi več so se z 20 točkami na lestvici izenačile s Krimovkami. Na drugi strani imajo Celjanke ob tekmi več tri točke prednosti pred četrto Krko. Mlinarke ničesar niso prepuščale naključju in že na začetku prevzele vajeti igre v svoje roke. Po sedmih minutah so povedle s 6:2, s prednostjo štirih golov pa odšle tudi na glavni odmor, četudi je razlika vmes znašala tudi že šest zadetkov. Po vrnitvi na igrišče se razmerje moči ni spremenilo. Gostiteljice so zanesljivo zadrževale razliko in zasluženo zmagale. “Mislim, da smo se držale dogovora. Kar smo se dogovorili in delali čez teden, predvsem v obrambi. Po dolgem času se nam je na derbiju poklopilo, sam pa sem zelo zadovoljen z igro svojih varovank.” je po tekmi dejal trener Jan Žbogar.

Luč sveta je ugledala klubska trgovina 1955 MLINARKE

Ajdovke v naslednjem krogu čaka gostovanje na Ptuju. V najstarejšem slovenskem mestu bo 12. krog na sporedu v soboto, 28. 1. 2023 ob 19.00.


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 31:22 ŽRK VELENJE (16:13)
Abina A. 6; Ferfolja T. 5; Černigoj N., Čopi Ž., Grmek M. in Fegic N. po 3. Hrovatič K. 10 obramb.