ODLIČNA PREDSTAVA KRONANA Z VISOKO ZMAGO!

Prvo gostovanje v letu 2023 pri novomeški Krki so Mlinarke opravile z odliko in se domov vrnile s prepričljivo zmago. Boljše so bile z rezultatom 18:33. S tem ohranjajo drugo mesto na lestvici 1. DRL.

V prvem polčasu je v vratih blestela Klara Hrovatič.

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine, ki so v tej sezoni doživele le en poraz proti ljubljanskemu Krimu, so bile pred začetkom obračuna z Novomeščankami favoritinje na papirju, kar so tudi upravičile na igrišči. Hitro so povedli s 7:1, zato je domači trener Gašper Kovač v 8. minuti že vzel minuto odmora. Krkašice so težko prebijale čvrsto obrambo gostij, pri katerih se je v vratih razigrala še Klara Hrovatič. Na drugi strani so Ajdovke brez težav polnile gol Novomeščank, v prvem polčasu sta največ zadetkov dosegli Ana Abina (6) in Živa Čopi (4). Ajdovke so se razveselile prav povratka Ane Abina, ki je zaradi poškodbe rame počivala zadnje dva meseca.

Mislim, da smo tekmo dobro odprle in z dobro obrambo ter jo z zbranim napadom tudi zaključile v našo prid.

Ana Abina
Slađana Perazić je dosegla šest zadetkov.

Prednost Mlinotesta je v 25. minuti narasla že na 15:4, deset minutni strelski post Novomeščank pa je nato prekinila Tjaša Smonkar. Ob polčasu so Krkašice zaostajale že za dvanajst zadetkov (7:19), tekma je bila odločena, zato so v nadaljevanju priložnost dobile tudi igralke, ki običajno manj igrajo.

Sledita dve domači tekmi. Najprej v soboto, 14. januarja 2023, v Ajdovščino prihaja ekipa Velenja, teden dni kasneje, 21. januarja pa sledi še derbi proti Celju. Obe srečanji se bosta na Policah pričeli ob 20. uri.


ŽRK KRKA 18:33 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (7:19)
Perazić S., Zelnik U., in Abina A. po 6; Čopi Ž. 5; Fegic N. 4; Hrovatič K. 11 obramb, Bratina A. 6 obramb.