TRETJIČ V ZADNJIH ŠTIRIH SEZONAH DO NASLOVA PODPRVAKINJ!

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so si z zmago nad novomeško Krko že tri kroge pred koncem zagotovile naslov slovenskih podprvakinj. Ob osvojeni bronasti kolajni na minulem pokalnem tekmovanju je jasno, da gre za eno najuspešnejših sezon v zgodovini kluba, čeprav slednja še ni končana.

Še tri tekme čakajo ajdovske rokometašice, čeprav so rezultatsko že izpolnile svoj cilj. Osvojitev drugega mesta v državi. To jim je uspelo v soboto, ko so na Policah gostile ŽRK Krko iz Novega mesta. Zmagoslavje varovank Jana Žbogarja proti nekoliko okrenjeni dolenjski zasedbi ni bilo nikoli pod vprašajem. Mlinarke so si zgodaj ustvarile rezultatsko prednost predvsem po zaslugi dobro obrambe. V drugi polovici prvega polčasa so gostjam dovolile do zgolj treh doseženih zadetkov, Klara Hrovatič (13 obramb) med vratnicama domače ekipe pa je skupno obranila kar 62-odstotkov poizkusov Novomeščank. Po golu Nuše Fegic so rokometašice na odmor med polčasoma odšle pri rezultatu 18:9 v korist Mlinotesta.

Klara Hrovatič je zbrala 13 obramb.

Tudi v nadaljevanju se potek igre ni pretirano spremenil. Mlade rokometašice Krke so na gostovanju v Ajdovščini nabrale dragocene izkušnje, a rezultatsko niso uspele parirati tekmicam, ki so se veselile zmage s 40:22. Najboljša strelka dvoboja je bila Ana Abina s sedmimi zadetki, po šest so jih dosegle Živa ČopiUrša Zelnik in Nuša Fegic pri Ajdovkah in Lara Kolobarič pri gostjah. “Borile smo se skozi celotno srečanje, kar je na koncu tudi pokazal semafor. Zelo sem vesela, da smo si z današnjo zmago zagotovile končno drugo mesto v državi. Ponosna sem na rezultat in na celotno ekipo,”  je po tekmi dejala domača rokometašica Nina Kovšca. Ajdovke bodo v prihodnjem krogu gostovale v Celju pri ekipi ŽRK Z’dežele.

Izkazala se je tudi Nina Kovšca – štirje zadetki

ŽRK MLINOTEST 40:22 ŽRK KRKA NOVO MESTO (18:9)

Abina A. 7; Čopi Ž., Zelnik U. in Fegic N. po 6; Hrovatič K. 13 obramb, Vuk Z. 7 obramb.

Foto: Aljana Vidmar
Povzeto po Lokalne Ajdovščina