MLINOTEST 4:0 Z’DEŽELE CELJE

Štiri tekme in štiri zmage. To je statistika letošnje sezone med večnima rivaloma Mlinotestom in Celjem. Ajdovke so zanesljivo dobile vse letošnje medsebojne obračune. Zadnjega v Celju, ko so v dvorani Golovec slavile z rezultatom 29:35.

Organizatorki igre Nuša Fegic in Veronika Leški

Že pred derbijem je bilo znano, da se na prvenstveni lestvici me more spremeniti nič več. Mlinotest je v aktualni sezoni točke pustil le proti Krimu, medtem, ko je bil na vseh dosedanjih srečanjih boljši od najbližjih zasledovalcev Celja in Krke.

Klara Hrovatič

Prvi polčas v dvorani Golovec je pripadel domačinkam. Mlinotest je bil ves čas v zaostanku, največ tudi za štiri zadetke. Predvsem je škripalo v obrambi, saj je bila le-ta na zelo nizkem nivoju.

V drugem delu pa povsem drugačen obraz. Mlinarke so strnile svoje vrste in z delnim izidom 12:1 srečanje prevesile na svojo stran. Pri Mlinotestu so kar štiri igralke dosegle po šest zadetkov (Abina, Perazić, Zelnik in Fegic). Svoje je dodala tudi Klara Hrovatič, ki je po srečanju dejala naslednje:
V Celje smo prišli motivirani, ne glede na že znano končno razvrstitev. Po malo bledem prvem polčasu smo morali nivo igre v drugem prestaviti na višji nivo. Tekmo smo mirno pripeljali do konca in s tem upravičili vlogo favorita.”

Pred ajdovskimi rokometašicami sta še dve tekmi do konca sezone. Zadnja domača tekma sledi že prihodnji konec tedna, ko v mesto burje prihaja državni prvak Krim Mercator. Srečanje bo v soboto, 13. maja ob 20.00 na Policah.

Perazićeva je prispevala šest zadetkov.

ŽRK Z’DEŽELE CELJE 29:35 ŽRK MLINOTEST (17:15)
Abina A., Perazić S., Zelnik U. in Fegic N. po 6; Hrovatič K. 8 obramb.