TOČKI STA OSTALI DOMA!

Po dokaj bolečem porazu v evropskem pokalu EHF je Mlinarke sinoči čakalo že novo prvenstveno srečanje proti ekipi iz Velenja. Hitro je bilo potrebno zbistriti glave in najti motivacijo za tekmo, ki je v boju za visoka mesta v domačem prvenstvu še kako pomembna. Ajdovskim rokometašicem je to uspelo, saj so slavile z 32:28 in si tako vsaj malce zacelile rane, ki so ostale po švedskem zmagoslavju na Policah.

Teja Ferfolja je bila najboljša strelka tekme

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so pred izzivom v 1. ženski ligi odigrale dve tekmi v Evropskem pokalu. V domačem prvenstvu so jih pričakale tekmice iz Velenja, ki so se izkazale, morda tudi zaradi utrujenosti gostiteljic po nekoliko napornejšem tekmovalnem ritmu, za zahtevno oviro. Prvi polčas je bil zelo izenačen, v drugem pa so gostiteljice strnile vrste in poskrbele, da sta novi točki ostali doma. 

Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, če ne bomo maksimalni. Pozna se nam še utrujenost po dveh srečanjih v Evropskem pokalu. Na koncu smo z našimi izkušnjami obračun pripeljali do konca in vknjižili dve točki.

Ana Abina
Ana Abina

Za domačo ekipo sta največ zadetkov prispevali Teja Ferfolja, sedem in Nataša Jankovič Rustja, šest. Za ekipo Velenja jih je Nastja Ferenc dosegla devet, Ines Kaltak pa šest. Državno prvenstvo se v Ajdovščino vrača v soboto, ko bo na Policah gostoval Trgo ABC Izola.    


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 32:28 (19:17)
Ferfolja 7, Janković Rustja 6, Abina in Bytyqi 5, Hrovatič K. in Bratina A. po 6 obramb.

*Foto: Robert Ferjančič

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina