AJDOVKE SUVERENO TUDI ČEZ IZOLO!

 V primorskem obračunu so Mlinarke brez težav premagale ekipo Trgo ABC Izole. Za končnih 31:20 sta Ana Abina in Nuša Fegic dosegle osem zadetkov.

V soboto zvečer sta parket dvorane na Policah zasedle Mlinarke in njihove nasprotnice, rokometašice Trgo ABC Izole. Domačinke, ki so pred tekmo veljale za izrazite favoritinje so ta naziv tudi upravičile ter gladko zmagale z 31:20. ,

Abina je bila praktično nezaustavljiva

Izolanke so stik z domačinkami držale le do 15. minute, nato pa je začel mleti ajdovski mlin. Prednost je iz minute v minuto naraščala in bilo je le vprašanje kakšna bo razlika ob zaključnem sodniškem pisku. Trener Jan Žbogar je kar precej rotiral igralke in ponudil dovolj časa za dokazovanje tudi igralkam, ki navadno na svojo priložnost čakajo na klopi. Le te so jo dobro izkoristile in brez težav držale ekipo Izole na varni rezultatski razdalji. Ana Abina in Nuša Fegic sta bili znova v središču dogajanja, v svojo letošnjo statistiko sta vpisali po osem novih zadetkov. Sladjana Perazić je bila uspešna šestkrat. Pri Izolankah je brez zadetka ostala Lara Bratina, ki je letošnjo sezono na posoji na Obali. Mlinarke sedaj čaka nekaj malega zasluženega počitka, saj so punce v dobrem tednu in pol odigrale kar štiri srečanja, od tega dve v pokalu EHF, kjer so le za las ostale brez napredovanja.

”V prvih petnajstih minutah je bilo še malo tipanja, nato pa smo dale v višjo prestavo. Vesela sem, da smo po malo slabši torkovi tekmi znova strnili svoje vrste in zasluženo slavili novo zmago.”

Anja Bratina (vratarka)
Svoj debi je v članski ekipi dočakala Eva Leban.

Naslednji nasprotnik pa bo vodilna ekipa lige, Krim Mercator. Dve najboljši slovenski ekipi bosta tekmo pričele v sredo, 3. novembra, ob 19.15 uri, v dvorani Stožice. 


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 31:20 ŽRK IZOLA (19:17)
Abina A. in Fegic N. po 8, Perazić 6; Bratina A. 8 obramb.

*Foto: Robert Ferjančič

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina