ENAKOVREDEN BOJ S KRIMOM V PRVIH 30. MINUTAH

Rokometašice Krima Mercatorja so na zaostali tekmi 7. kroga 1. slovenske lige v dvorani Stožice premagale v zadnjih letih najbolj enakovredne domače tekmice iz Ajdovščine z 38:26 (20:15) in znova zasedle vrh lestvice v elitni modri skupini. Krimovke imajo – ob tekmi manj – zdaj točko več od Celjank in Ajdovk. Mlinarke so se Ljubljančankam dobro upirale v prvem polčasu, nato pa je prišla do izraza individualna kakovost Krimovk.

Dvoboj dveh najboljših slovenskih ekip so bolje odprle ajdovske rokometašice, ki so po štirih minutah igre vodile s 3:0, v nadaljevanju pa so se Krimovke ogrele in na odmor odšle s prednostjo petih zadetkov (20:15). V drugem polčasu varovanke Nataše Derepasko niso dopustile presenečenja. Prednost so še povečale in slavile zmago s končnim rezultatom 38:25. V vrstah Ljubljančank sta bili s sedmimi zadetki najuspešnejši Tjaša Stanko in Katarina Krpež Slezak, med Ajdovkami pa se je najboljše odrezala Nataša Janković Rustja, ki je dosegla šest zadetkov.

Nataša Derepasko, trenerka Krima Mercatorja: “Čestitala bi Mlinotestu Ajdovščini za odlične igre v Evropi in tudi za tokratno predstavo. Izkoristiti smo morale vse naše priložnosti in si zagotoviti odločilno prednost. Gremo naprej, čakata nas še dve tekmi državnega prvenstva nato pa zahtevna pot v Moskvo.”   

Krim Mercator je zagotovo močnejša zasedba. Mislim, da smo se na začetku dobro zoperstavile, nato pa je do izraza prišla njihova izkušenost. Lahko smo ponosne na našo predstavo, če bi bile še bolj zbrane, pa bi se z njimi lahko kosale še dlje.”

Ana Abina

Mlinotest v naslednjem krogu gosti Zagorjanke.


KRIM MERCATOR 38:26 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (20:15)
Janković Rustja 6, Ferfolja 5, Abina 4; Bratina A. in Klara Hrovatič po 5 obramb.

*Foto: Uroš Pihner

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina