MLINARKE NISO IMELE TEŽAV Z ZAGORJEM

V 8. krogu državnega prvenstva so Mlinarke gostile nekdanje slovenske prvakinje, ekipo Zagorja. Če so bile še pred leti Zagorjanke nepremagljiva ovira za Ajdovke, pa je danes slika precej drugačna. Rokometašice Mlinotesta so brez težav, s 35:23, »zmlele« nasprotnice iz Zagorja.

Rokometni klub Mlinotest iz leta v leto napreduje in raste v vseh pogledih, medtem ko je slika v Zagorju popolnoma nasprotna. Zato ne čudi, da najdemo Ajdovke tik pod vrhom prvenstvene lestvice, Zagorjanke pa čisto na dnu. 

Obračun je sicer z zadetkom s sedmih metrov odprla rokometašica gostujoče ekipe Ivana Nikolič. Vodstvo z 1:0 pa je bilo tudi edino na tekmi za ekipo iz Zagorja. Ob polčasu so za favoriziranimi Ajdovkami zaostajale za sedem zadetkov (18:11). Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine tudi v drugem delu srečanja ničesar niso prepustile naključju in nekako s “pol moči”, 15 minut pred koncem, vodile za šest golov, nato pa v končnici prednost še povišale. Na koncu je bil rezultat 35:23 v korist gostiteljic. 

Tekma je bila za nas rezultatsko uspešna. Vseeno smo naredile preveč tehničnih napak, kar bi se proti drugemu tekmecu zagotovo lahko poznalo. Na splošno smo lahko zadovoljne.

Staša Brecelj
Staša Brecelj

V ekipi iz Ajdovščine je bila strelsko najbolj razpoložena Nataša Janković Rustja z devetimi zadetki, štiri manj jih je dodala Nuša Fegic. Pri Zagorjankah pa je bila najbolj razpoložena Ivana Nikolič z 11 goli. V devetem krogu modre skupine 1. ženske rokometne lige se bodo Ajdovke odpravile v Novo mesto, nato pa sledi še gostovanje na Ptuju. Mlinarke se bodo spet vrnile na Police šele 8. januarja 2022, po reprezentančnem premoru.


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 35:23 RŽK ZAGORJE (18:11)
Janković Rustja 9, Fegic 5, Abina in Perazić po 4 zadetke; Bratina A. 14 obramb.

*Foto: Robert Ferjančič

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina