KRKA ODŠČIPNILA TOČKO!

Ne ravno idealen vikend je tokrat za ajdovskimi rokometašicami. Mlinarke so gostovale pri Krki v Novem mestu in se po drami v zadnjih minutah domov vrnile s točko.

Ajdovke so tekmo devetega kroga odprle bolje in po desetih minutah igre vodile s 5:2, nato pa je sledil dober niz gostiteljic. V 19. minuti je za izenačenje na 7:7 zadela Petra Kramar. V nadaljevanju prvega dela so se gostje zbrale in na odmor odšle s tremi goli prednosti (14:11). V drugem polčasu so sicer večino časa vodile rokometašice Mlinotesta Ajdovščine, a so Novomeščanke držale korak z njimi. Štiri minute pred koncem je Erin Novak zadela za vodstvo domače zasedbe (24:23), dve minuti pred iztekom časa pa so zmago (24:25) v rokah držale izbranke Jana Žbogarja. Za izenačenje in končni izid (25:25) je zadela Živa Čopi. Najbolj razpoloženi med rokometašicami Krke Novega mesta sta bili s šestimi zadetki Erin Novak in Ivona Barukčić, za ekipo iz Ajdovščine pa je deset golov dosegla Nataša Janković Rustja.

Tekma je bila zelo napeta. Predvsem ob koncu prvega dela smo naredile preveč napak, s katerimi smo tekmicam omogočile, da so se vrnile v igro. Drugi polčas pa je bil izenačen, tako da smo si zasluženo razdelile točki.

Veronika Leški

V desetem krogu, modre skupine bodo Mlinarke gostovale na Ptuju. Nato sledi premor, saj bo v začetku decembra v Španiji potekalo svetovno prvenstvo.  


ŽRK KRKA 25:25 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (11:14)
Janković Rustja 10, Fegic in Abina po 4.

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina