MLINARKE Z ZMAGO ZAKLJUČILE JESENSKI DEL

Brez praske se je zaključil ligaški vikend za ajdovsko rokometno ekipo. Dekleta so zadnji prvenstveni krog pred reprezentančnim premorom odigrale na Ptuju in se domov vrnile s popolnim izkupičkom v žepu.

V uvodnem delu obračuna rokometašice Mlinotesta Ajdovščine niso bile najbolj prepričljive. Do 12. minute so sicer ves čas vodile, največ za dva zadetka, nato pa je mrežo zatresla Alina Planinc in rezultat izenačila na 7:7. V nadaljevanju so gostje stopile na plin, si znova priigrale prednost, tokrat za tri gole, ki pa je niso uspele ohraniti do konca prvega dela. Po 30 minutah je bil rezultat 15:14 v korist Ajdovk. V drugem polčasu izbranke Jana Žbogarja domači zasedbi niso dopustile, da se jim približa. V 38. minuti so po golu Teje Ferfolje povedle za pet zadetkov, prednost pa ohranile vse do konca. Z rezultatom 27:30 so se na Ptuju veselile nove zmage, sedme v tej sezoni 1. ženske rokometne lige. Najbolj razigrana med Ptujčankami je bila s 14 zadetki Minea Kolenko, za Ajdovke pa jih je šest dosegla Nuša Fegic. Enajsti krog zasedbi Ptuja prinaša obračun z Izolankami, v Ajdovščini pa bodo gostovale Celjanke. 

“Znova ni bilo tako, kot smo se dogovorili. Preveč je bilo neuspešnih strelov, tudi obramba ni bila prava. Zmagati bi morale z višjo razliko, vsaj zaradi naše samozavesti, saj je šlo za zadnjo tekmo pred reprezentančnim premorom.” je novo zmago Mlinark pokomentirala novopečena slovenska reprezentantka Urša Zelnik.  

Maja Grmek je dosegla 3 zadetke

ŽRK PTUJ 27:30 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (14:15)
Fegic 6, Zelnik 5.; Hrovatič 17 obramb

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina