Suvereno tudi v Litiji

Prvo gostovanje v prvenstvu je prineslo tudi pričakovano zmago. Ajdovke so vajeti igre prevzele v prvi polovici prvega polčasa in srečanje rutinirano pripeljale do konca. Končni rezultat v Litiji 22:35 za Mlinarke. 

Domačinke so tekmo odprle bojevito in odločno, Ajdovke pa so jih po zadetkih Dominike Mrmolja in Tine Benčina ujele v šesti minuti. Mlinotest se je s hitrimi domačinkami mučil vse do sredine prvega polčasa, ko je kombinacija čvrste obrambe gostij in natančne roke Mrmoljeve poskrbela za delni izid 4:0 in prvo vodstvo Primork za štiri gole. V nadaljevanju se je v vratih razigrala Aleksandra Petrukhina, v polju pa povratnica po poškodbi Mirjeta Bytyqi.

Po osmih zadetkih prednosti ob polčasu za ajdovske rokometašice je bilo že jasno, da gresta točki v mesto burje. Na gol je stopila tudi druga vratarka Anja Bratina, ki je v dvajsetih minutah zbrala šest obramb. Na parket so stopila tudi ostala dekleta, ponovno pa je svojo priložnost dobro izkoristila mladinka Nina Kovšca, ki dvakrat premagala nasprotno vratarko.

Aleksandra Petrukhina (vratarka ŽRK Mlinotest):

Vedeli smo, da nas v Litiji čaka težka tekma. Glede na tesni rezultat tekme iz minule sezone smo se nanjo dobro pripravili z ogledi posnetkov prejšnjih tekem.”


Petek, 11. 9. 2020 | 2. krog, 1.A DRL | Litija

ŽRD LITIJA 22:35 ŽRK MLINOTEST (11:19)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. in Bytyqi M. po 7; Petrukhina A. in Bratina A. po 6 obramb.

Povzeto po: Primorske novice

Naslovna fotografija: ŽRD Litija