Mlinotest odločno v novo sezono!

Mlinotest je novo sezono začel tako, kot je končal  staro – z zmago. Pred največjim možnim številom gledalcev (po NIJZ) je premagal RKŽ Zagorje z rezultatom 37:26.

Blestela je Aleksandra Petrukhina

Primorke so gostjam, ki se vračajo v elito po finančnem fiasku pred dvema letoma, z začetnim delnim izidom 3:0 hitro nakazale, kdo bo vodil igro. V vratih Mlinotesta je od samega začetka blestela Aleksandra Petrukhina, ki je v prvem polčasu zbrala 11 obramb. Mlinarke so dobro izkoristile krožno napadalko Tejo Ferfolja, ki je s svojo močjo in kvaliteto v prvem polčasu priborila kar pet sedemmetrovk.

V drugem polčasu je bilo napetosti hitro konec. Še najprej je preglavice Zagorju povzročala Petrukhina (16 obramb). Prestrežene žoge in hitri protinapadi prek Zelnikove in Fegičeve pa so poskrbeli, da je prednost 20 minut pred koncem bila neulovljiva. Trenerski štab na čelu z Miho Mohorčičem, je ponudil vsem dekletom priložnost za dokazovanje. Tako je prvi gol v svoji članski karieri dosegla 17-letna Nina Kovšca , ki nadaljuje bogato rokometno tradicijo družine Kovšca. Zagorjanke so do konca tekme le še malce ublažile poraz in nato čestitale Ajdovkam za zasluženo zmago (37:26).

Trener Miha Mohorčič za Primorske novice: ”Na začetku se je poznalo, da smo zadnjo resno prvoligaško tekmo odigrali pred pol leta in da smo začeli nekoliko s spremenjeno postavo, ker levičarki Nataša Janković Rustja in Mirjeta Bytyqi po poškodbah še nista povsem nared. Zato z njima niso želeli tvegati. Ko smo postavili pravo obrambo s Tejo Ferfolja in Tino Benčina na sredini, so nato še ostale izkušene igralke  prevzele odgovornost v napadu in v drugem polčasu z visokim vodstvom omogočile, da so svojo priložnost dobile tudi mladinke.”


Sobota, 5. 9. 2020 | 1. krog, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 37:26 RŽK ZAGORJE (16:11)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. 9;  Fegic N. in Zelnik U. po 5; Petrukhina A. (16 obramb)