V mlin so padle tudi Novomeščanke

Ajdovske rokometašice ne popuščajo. Tudi v derbiju tretjega kroga dveh še neporaženih ekip, so na Policah ponovno dokazale svojo kvaliteto. Granitna obramba je v drugem delu povsem razorožila Krko. Ajdovke so na svojem parketu neporažene že od 27. aprila 2019 ali drugače rečeno – zmagoviti domači niz traja že dvanajst zaporednih tekem.

Mlinarke so v derbi vstopile morda v rahlem krču, kar se je pokazalo predvsem v napadu. Krka je na drugi strani zaigrala s zelo agresivno morda na trenutke celo pregrobo igro. Posledično so v prvem polčasu prejele kar osem kazenskih minut. Mlinotest je v prvo vodstvo na srečanju prišel šele tik ob koncu prvega dela, ko je bila iz sedmih metrov natančna Mirjeta Bytyqi. Rezultat polčasa (11:10).

Drugi polčas je na parketu dvorane na Policah prinesel popolnoma drugačno podobo. Ekipa trenerja Mihe Mohorčiča je v obrambi prestavila dve prestavi višje in na krilih tokrat izjemno razpoložene vratarke Anje Bratina (11 obramb), Krki v napadu parala živce. Odlično obrambo so Mlinarke kronale s hitrimi in učinkovitimi zaključki na drugi strani. Izjemno sta igro domačega moštva vodili Nuša Fegic, ki je bila tudi najboljša strelka ekipe s šestimi zadetki ter Veronika Leški. Kako dobra je bila obramba priča podatek, da so Ajdovke v zadnjih 15. minutah Krki dopustile le štiri zadetke, same pa so jih dosegle enajst.

Teja Ferfolja je dosegla štiri zadetke

Mlinotest tudi po treh tekmah ostaja pri 100% izkupičku. Veseli pa tudi podatek, da so vse tri zmage bile dosežene s dvomestno razliko v zadetkih. V naslednjem 4. krogu je moštvo Mlinotesta prosto, nato pa sledi reprezentančni premor. Žal se bo reprezentančne akcije udeležila samo Nuša Fegic, saj so se tokratnemu vabilu selektorja Uroša Bregarja zaradi službenih obveznosti odpovedale Teja Ferfolja, Špela Arnič in Dominika Mrmolja.

V okviru 5. kroga v Ajdovščini gostuje RK Zelene doline Žalec. Srečanje bo na sporedu 10. oktobra ob 20.00.

 


Sobota, 19. 9. 2020 | 3. krog, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 29:18 ŽRK KRKA NOVO MESTO (11:10)

Strelke Mlinotest: Fegic N. 6; Bytyqi M. 5; Zelnik U. in Ferfolja T. po 4.; Bratina A. (11 obramb),  Petrukhina A. (6 obramb).