ŠE ZADNJA TEKMA V LETU 2020

Pred nekaterimi ekipami v 1. A DRL so še zadnje tekme v letošnjem nepredvidljivem letu. V akciji bodo tudi Ajdovke, saj jih v soboto čaka primorski obračun proti moštvu Izole.

Kot že rečeno, je pred varovankami Jana Žbogarja še zadnji preizkus v letu 2020, proti ŽRK Trgo ABC Izola. Tudi v ta obračun bodo igralke Mlinotesta odšle v vlogi favorita, saj so na vseh dosedanjih osmih tekmah vknjižile prav toliko zmag ob gol razliki 249:169.

Zaradi štirinajstdnevnega premora, ki ga je sprejelo predsedstvo 1. A DRL v novembru, ima moštvo Mlinotesta še dve zaostali srečanji. Poleg omenjene v Izoli, ostaja odprta še tekma proti serijskim državnim prvakinjam Krimu iz Ljubljane. Slednja naj bi se odigrala v mesecu januarju. Termin bo znan po novem letu.

V kader se vrača podkapetanka Nuša Fegic

Ajdovke so tudi v reprezentančnem premoru pridno trenirale, tudi okužbe s koronavirusom so zaenkrat obšle vodilno ekipo na prvenstveni lestvici. Za razliko od zadnje tekme proti Ptuju, se v kader vrača tudi organizatorka igre Nuša Fegic, ki je bila tudi med potnicami na minulem EP na Danskem.

O pričakovanjih pred zaostalim 11. krogom je spregovorila ena izmed najizkušenejših Mlinark, Teja Ferfolja.

Teja Ferfolja

Naša pričakovanja in želje od te tekme so, da domov prinesemo zmago in da zadnjo tekmo pred daljšim premorom odigramo na čim višjem nivoju, kar bi bila dobra iztočnica za januarsko nadaljevanje prvenstva. Nasprotniki imajo vsekakor prednost domačega terena, ampak ne glede na to, bo to tekma med izkušnjami in mladostno razposajenostjo. Vabljeni k ogledu.

Naj dodamo, da si bo sobotno srečanje možno ogledati v neposrednem prenosu na Facebook strani ŽRK Trgo ABC Izola s pričetkom ob 18.00.