AJDOVKE DO NASLOVA JESENSKIH PRVAKINJ!

Mlinotest je s sobotno zmago v Izoli zaključil z igranjem prvenstvenih tekem v letu 2020! Kljub vsem preprekam zaradi koronavirusa je ajdovski klub odigral vse planirane obračune v prvem delu, z izjemo derbija proti Krimu, ki naj bi bil na sporedu v januarju 2021. S stoodstotnim izkupičkom se Mlinarke po nepopolnih 11. krogih lahko pohvalijo z osvojitvijo jesenskega prvaka.

Ajdovke so v 1. A DRL odigrale še zadnjo tekmo v letošnjem nepredvidljivem letu.  Za konec jih je čakal primorski obračun proti moštvu Izole. Tudi v ta obračun so igralke Mlinotesta odšle v vlogi favorita, saj so na vseh dosedanjih devetih tekmah vknjižile prav toliko zmag ob gol razliki 275:190.

Tekma v Izoli se je odvila podobno kot že marsikatera prej. Trener Jan Žbogar ni mogel računati na pomoč kapetanke Špele Arnič, Nataše Janković Rustja in Tine Benčina. Slednja si je na zadnjem treningu rahlo natrgala levo mečno mišico in jo čaka prisilen dvotedenski premor. Domače igralke so stik z Ajdovkami držale le v prvem polčasu, a so kljub temu na odmor odšle z zaostankom dveh golov, bilo je 13:15. Nato pa je znova prišla do izraza kvaliteta in večji izbor ajdovskih rokometašic. Izolanke so v igri popustile in si kmalu nabrale pet zadetkov zaostanka. Mlinarke so tekmo rutinirano pripeljale do konca in zasluženo slavile z 21:26. Najučinkovitejša je bila Dominika Mrmolja, ki je zadela devetkrat, dvakrat manj pa Nuša Fegic.

Srečanje v Izoli je bilo zelo borbeno

S tem so Mlinarke zaključile leto na vrhu prvenstvene lestvice, a vendarle je treba omeniti, da jih čaka še zaostala tekma proti serijskim državnim prvakinjam Krimu iz Ljubljane. Slednja naj bi se odigrala v mesecu januarju. Termin bo znan po novem letu.

Ajdovke bodo do konca koledarskega leta še naprej pridno trenirale z izjemo božičnih in novoletnih praznikov. 1.A DRL se nadaljuje s tekmami 9. januarja 2021.

Foto: Din Čikotić (ŽRK Izola)


Sobota, 19. 12. 2020 | zaostala tekma – 11. kroga, 1.A DRL | Izola

ŽRK IZOLA 21:26 ŽRK MLINOTEST (13:15)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. 9; Fegic N. 7; Bytyqi M. in Leški V. po 3 gole; Petrukhina (7 obramb), Bratina A. (4 obrambe),

Zapisnik srečanja