NUŠA FEGIC IN MAJA SVETIK ODPOTOVALI PROTI DANSKI

Vse je nared za začetek Evropskega rokometnega prvenstva za ženske, ki ga bo letos gostila Danska. Selektor Bregar je na pot popeljal vseh 19 igralk, ki so sodelovale na pripravah, med njimi tudi Ajdovki Majo Svetik in Nušo Fegic. Dokaz, da se v domačem rokometnem klubu Mlinotest dobro dela in da se podpora ter vlaganje v šport izplača. Srečno Slovenija.

Slovenska ženska članska reprezentanca se je danes napotila na evropsko prvenstvo na Danskem. Najprej z avtobusom do Dunaja, jutri zjutraj pa z jekleno ptico proti Danski. Celotna sestava reprezentance je pred odhodom opravila testiranje na koronavirus, ki je pokazalo negativne rezultate pri vseh. Že na letališču v danskem Billundu jih čaka nov test na novi koronavirus, v naslednjih dneh pa jih bo sledilo še kar nekaj.

Pred slovensko ekipo je zahtevna naloga, v mestu Herning jo čakajo obračuni z rokometnimi velesilami, Francijo, Dansko in Črno goro, v drugi del tekmovanja pa bodo napredovale tri od štirih reprezentanc iz skupinskega dela.  Selektor je na pot popeljal vseh 19 igralk, ki so sodelovale na pripravah. Dan pred petkovim obračunom z Dansko bo slovenski selektor izbral 16 igralk, ki bodo začele nastope na letošnjem evropskem prvenstvu. Tekom prvega dela bo nato imel priložnost dveh menjav. Po dve menjavi bo lahko opravil tudi v morebitnem drugem delu ter končnici tekmovanja.

Ajdovski hitri vlak – Nuša Fegic

Na pot proti Danski sta krenili tudi Ajdovki Maja Svetik in Nuša Fegic. Svetikova je trenutno igralka serijskih državnih prvakinj s Krima in že ima izkušnje z nastopi na velikem tekmovanju, Nuša, ki navdušuje v dresu ajdovskega Mlinotesta pa bo na Danskem prvič doživela vzdušje reprezentančnega prvenstva. Obe pa potrjujeta, da se vlaganje v šport in podpora domačim klubom obrestuje. Tako v klubu kot v podjetju Mlinotest so lahko ponosni na to, da bosta dve Ajdovki zastopali barve slovenske reprezentance na Evropskem prvenstvu. In morda bo to le še dodatna motivacija mladim dekletom pri vključitvi v ajdovsko rokometno šolo, ki več kot očitno premore dovolj znanja in dobre pogoje za razvoj vrhunskih rokometašic. 

Nekdanja kapetanka Mlinar Maja Svetik je nepogrešljiv člen reprezentance

Slovenija bo prvenstvo pričela proti Danski (4. decembra), sledi tekma s Francijo (6. decembra) in nato še Črna gora (8. decembra). Vse tekme Slovenije bo mogoče v živo spremljati na TV Slovenija 2 ter TV Arena Sport.

Vir: Lokalne Ajdovščina