TOČKI OSTALI NA POLICAH

Nova tekma, nova zmaga. Rokometašice ajdovskega Mlinotesta nadaljujejo z zmagovito serijo. V zaostalem srečanju 7. kroga je na Policah padel Ptuj z 31:18. Mlinotest ob stoodstotnem izkupičku vztraja na vrhu prvenstvene lestvice.

8 zmag v osmih srečanjih

Domače rokometašice so kljub odsotnosti nekaterih pomembnih igralk z lahkoto upravičile vlogo favoritinj in zmagale s trinajstimi zadetki razlike (31:18). Gostje so sicer povedle z 0:1, nadaljevanje pa je bilo popolnoma v znamenju Mlinark. V vratih je blestela Aleksandra Petrukhina, ki je že v prvem delu zbrala 12 obramb in tako povsem razorožila gostujoče strelke. Ajdovke so si hitro ustvarile razliko in jo do konca sodniškega žvižga le še stopnjevale. Napad je ob odsotnosti reprezentantke Nuše Fegic odlično vodila Veronika Leški. V drugem delu je domači trener Jan Žbogar priložnost za igro ponudil vsem igralkam, ki so se znašle v kadru. Strelsko je bila sicer najbolj razpoložena levokrilna igralka Maja Grmek (7 zadetkov).

Aleksandra Petrukhina se je izkazala v prvem polčasu

Mlinarke bodo pred ligaškim premorom odigrale še srečanje v Izoli, medtem, ko je obračun proti ljubljanskemu Krimu zaradi decembrskega EP na Danskem prestavljen na mesec januar.


Sreda, 25. 11. 2020 | zaostala tekma – 7. kroga, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 31:18 ŽRK PTUJ (14:8)

Strelke Mlinotest: Grmek M. 7, Leški V. 5, Ferfolja T. 3.; Petrukhina (12 obramb), Bratina A. (4 obrambe), Lea Elena Vidmar (3 obrambe).

Zapisnik srečanja