PRIMORSKI OBRAČUN GLADKO AJDOVKAM

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta po šestih odigranih tekmah modre skupine v 1. ženski rokometni ligi ne poznajo poraza. Na petkovem gostovanju v Izoli so svoje delo opravile nadvse zanesljivo in zmagale s 35:17.

6 tekem in 6 zmag.

Na dvoboju dveh primorskih ekip Ajdovke niso gostiteljicam, za katere je bila to druga prvenstvena tekma v razmaku 48 ur, dopustile niti najmanjših možnosti za presenečenje. Že v uvodu tekme so prevzele pobudo in jo držale vse do zadnjega zvoka sirene v izolski dvorani Kraška. Mlinotest so Živa ČopiUrša Zelnik in Nuša Fegic v 3. minuti popeljale do vodstva s 3:0. Trije zadetki so ekipi tudi v 16. minuti (6:9), nato pa je gostujoča zasedba dodala na plin. V štirih minutah so z nizom 4:0 prednost več kot podvojile, tudi v nadaljevanju pa povsem nadzirale potek tekme. V 35. minuti je bila razlika prvič dvoštevilčna (11:21), najvišja pa je znašala 18 golov, kolikor je ekipi ločil tudi končni rezultat. Za Trgo ABC Izolo sta Teja Treven in Taira Naderević zadeli po štirikrat. Za Mlinotest Ajdovščino je osem zadetkov, od tega štirih iz prav toliko strelov s sedmih metrov, prispevala Slađana Perazić, šest jih je dodala Nuša Fegic.

Zala Vuk je dobro predstavo kronala z 9. obrambami

Držale smo se našega dogovora, kar se je poznalo na rezultatu. Borile smo se do zadnje sekunde. Priložnost za igro smo dobile vse igralke.

Lara Bratina

V naslednjem krogu bi se moral na Policah odigrati derbi, na katerem bi morale Ajdovke gostiti ljubljanski Krim Mercator. Srečanje se bo zaradi obveznosti Krima v ligi prvakinj odigralo v petek, 23. decembra ob 19.00.

Mlinarke bodo tako naslednji vikend proste, 17. decembra ob 20.00, pa bodo v domači dvorani gostile Litijo.


ŽRK IZOLA 17:35 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (11:17)
Perazić S. 8; Fegic N. 6; Čopi Ž. in Grmek M. po 4.; Vuk Z. 9 obramb, Bratina A. 3 obrambe.