PRED KRIMOM JE PADLA TUDI LITIJA!

Predzadnja ligaška tekma v tem letu je prinesla dvoboj 8. kroga med doslej neporaženimi Mlinarkami in Litijo. Ajdovke tudi po tem srečanju ostajajo brez praske in že nestrpno pričakujejo aktualne prvakinje Krim Mercator.

Živa Čopi v enem izmed ajdovskih protinapadoov.

Malce bolj prazne tribune kot običajno so v soboto zvečer pospremile ajdovske rokometašice v tekmo proti Litiji, a tudi to ni pomagalo gostujočim igralkam, da bi nudile močnejši odpor Mlinarkam. Ajdovke so suvereno, s 30:21, opravile tudi s sedmim preizkusom med slovensko klubsko elito. Litijanke so v uvodnih desetih minutah dvoboja še sledile tekmicam, nato pa so te počasi začele višati razliko. Z nizom 5:1, ki ga je v 23. minuti zaključila slovenska reprezentantka Urša Zelnik, so Mlinarke povedle s 13:7. Gostjam iz Zasavja nato njihove zmage ni več uspelo ogroziti. Pri Mlinotestu Ajdovščini je bila s sedmimi zadetki najboljša Nuša Fegic, enega manj je dodala Živa Čopi. Za Litijo, ki je tudi tokrat zaradi bolezni nastopil v močno okrnjeni zasedbi, je Špela Bajc zadela šestkrat.

Dale smo vse od sebe. Nismo popustile do zadnje minute, ves čas smo nasprotnice držale na razdalji. Temu primeren je bil tudi rezultat na koncu. Na naslednjo tekmo s Krimom pričakujem še številčnejšo podporo s tribune.

Nina Kovšca
Nina Kovšca je dosegla štiri zadetke.

Pred odhodom na novoletni premor čaka rokometašice Mlinotesta še veliki derbi s prav tako do sedaj neporaženim Krimom Mercatorjem. Tekma na ajdovskih Policah prične v petek, 23. 12. 2022 ob 19. uri.


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 30:21 ŽRD LITIJA (16:10)
Fegic N. 7; Čopi Ž. 6; Grmek M., Kovšca N. in Zelnik U. po 4; Hrovatič K. 10 obramb, Bratina A. 2 obrambi.