NAJBOLJŠI PRIMORSKI ŽENSKI KOLEKTIV V ŠPORTIH ŽOGO ZA LETO 2022

Tri leta je v športu dolga doba. Toliko je minilo od zadnje prireditve Naš športnik, zato je bilo četrtkovo ponovno snidenje v duhu prazničnega časa, srečno in srčno.

Vsi dobitniki priznanj Naš Športnik 2022

V goriškem kulturnem domu je bilo vsega ravno prav: svečanosti, duhovitosti, glasbe in druženja. Dogodek je pospremilo sproščeno ozračje, za kar so poskrbeli tudi tisti, ki jim je prireditev Naš športnik namenjena. V krogu nominirancev je bilo zaslediti več znanih obrazov iz preteklih izborov, a tudi nekatere novince, ki so s športnimi dosežki vložili kandidaturo za športnika Primorske. Mednje bi lahko uvrstili še koga, kar pomeni, da je primorski čezmejni šport v dobri kondiciji in je uspešno kljuboval tudi novemu koronavirusu, ki je med letoma 2020 in 2022 vedril in oblačil tudi na športnem nebu.

Med izbrano šesterico nominirancev v kategoriji ekip je bil tudi naš klub. Slednji se je v ožji izbor prebil z naslednjo nominacijo:

”ŽRK Mlinotest je najboljši primorski ženski kolektiv v športih z žogo. Pod vodstvom Jana Žbogarja je v minuli sezoni osvojile tretje mesto v državnem prvenstvu. V četrtfinalu pokala je bil za Mlinotest usoden Krim. V novi sezoni je Mlinotest ta čas drugi v državni ligi in se je že prebil v polfinale pokala.”

Najboljše športnike na Primorskem je izbrala komisija športnih novinarjev Primorskega dnevnika, Deželnega sedeža RAI za FJK-slovenski sporedi, slosport.org, RTV Koper-Capodistria in Primorskih novic v sestavi: Roberto SiljanSandi ŠkvarčMarko LazarPrimož ČeparDenis SabadinRok MaverBojan GluhakIvan BajcNiko ŠtokeljVeronika SossaJan Grgič in Branko Lakovič. Komisija je konec novembra opravila prvi izbor, v katerem je izbrala po šest nominirancev v vsaki kategoriji, v drugem krogu pa je v ožji sestavi s konsenzom izbrala zmagovalce.

Nagrado je prevzel tehnični vodja kluba Deni Stibilj

Izmed vseh šestih ekip: ŽRK Mlinotest, ASD Juventina, Agrochem Hrast, OK Gen-i Nova Gorica, RD Koper 2012 in FC Koper, se je prav slednji okitil z nazivom najboljše ekipe na Primorskem v letu 2022.

Sicer pa so si bili vsi akterji na prireditvi domala enotni: v prvi vrsti si želijo predvsem zdravja. Potem bodo prišli tudi športni uspehi.

Povzeto po: Primorske novice