PO REPREZENTANČNEM PREMORU JE PADEL TUDI PTUJ

Po dolgem premoru pa so se v ligaški ritem vrnile ajdovske rokometašice. Na Policah jih je v soboto čakal obračun z ekipo Ptuja. Mlinarke so suvereno zmagale, na sicer šele drugi domači tekmi v tej sezoni.

Živa Čopi je bila skupaj z Nušo Fegic najboljša strelka tekme

Z  rezultatom 31:18 so dosegle skupno peto zmago v sezoni, s čimer ob ljubljanskem Krimu Mercatorju ostajajo neporažene v modri skupini 1. ženske rokometne lige. Ajdovke so odločno začele obračun in v četrti minuti z goli Teje FerfoljeŽive Čopi in Slađane Perazić povedle s 3:0. Njihov nalet so Ptujčanke, ki so nedavno ostale brez prve vratarke Tajde Tripković (preselila se je k ekipi iz Celja), nato zajezile in držale ravnotežje v igri do 21. minute, ki so zadele za 5:8.

Ajdovski Mlinotest je nato v treh minutah prednost podvojil (11:5). Skozi celotno srečanje je v vratih blestela Anja Bratina (14 obramb), v zadnjih desetih minutah pa je njeno delo dokončala Zala Vuk (5 obramb). Mlinotest je največji korak k uspehu napravil med 37. in 41. minuto, ko je na krilih Nuše Fegic prednost prvič povišal na dvoštevilčno vrednost (20:10).

Anja Bratina je v vratih zbrala 14 obramb

V domači zasedbi sta Čopijeva in Fegičeva zadeli po sedemkrat, na drugi strani je najboljša strelka minule in trenutno tudi te sezone Minea Kolenko dosegla šest zadetkov. V petek, 2. 12. 2022 bodo Mlinarke gostovale v Izoli. Predviden derbi med Mlinotestom in Krimom bi moral biti na sporedu 10. decembra, vendar bodo Krimovke zaradi obveznosti v ligi prvakinj, v mesto burje predvidoma prišle v rezervnem terminu (petek, 23. december 2022).

Veronika Leški

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 31:18 ŽRK PTUJ (14:9)
Čopi Ž. in Fegic N. po 7; Perazić S. in Zelnik U. po 3; Bratina A. 14 obramb, Vuk Z. 5 obramb.