KOT PRVI NA UVRŠČENI NA ZAKLJUČNI TURNIR

Ajdovski Mlinotest si je včeraj v večernih urah zagotovil nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice pokala Slovenije.

Velenjčanke so skozi celotno srečanje dihale za ovratnik Ajdovkam. V 21. minuti tekme v Šaleški dolini so Mlinarke prvič povedle za štiri zadetke (7:11), a jim končno vendarle ni uspelo uiti. Z vztrajno igro so Velenjčanke svoj trenutek dočakale slabih 14 minut pred koncem, ko je Nika Oder zaključila niz treh zaporednih zadetkov za vodstvo s 23:22 in imele na voljo še sedemmetrovko, ki ni zadela želenega cilja.

Mlinotest je nato strnil svoje vrste, v 56. minuti povedel z 28:25 in tekmo mirno zaključil. Najboljša strelka je bila Sladjana Perazić z desetimi zadetki.

Dve dodatni udeleženki bo dala sreda, ko si bodo nasproti stale Logatčanke in Vrhničanke ter Kranjčanke in Izolčanke. Isti dan bodo četrtfinalne tekmice dobile tudi rokometašice Krima Mercatorja. Za četrtfinalno vstopnico se potegujeta celjska zasedba Z’dežele in Žiher hiše Ptuj – Ormož.

Sledi tekmovalni premor, saj je pred vrati evropsko prvenstvo v rokometu, katerega bo poleg Makedonije in Črne gore, gostila tudi Slovenija. Uvodni del so Mlinarke izpeljale brez praske. Poleg uvrstitve na omenjeni zaključni turnir četverice, so po štirih krogih s stoodstotnim izkupičkom na vrhu 1. državne rokometne lige.

Naslednja prvenstvena tekma se bo odigrala pred domačimi gledalci in sicer 26. novembra, ko na Police prihaja ekipa ŽRK Žiher hiše Ptuj-Ormož.


ŽRK VELENJE 27:28 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (13:15)
Perazić S. 10; Fegic N. 5., Čopi Ž. in Abina A. po 4.; Hrovatič K. 6 obramb.