PET MLINARK VKLJUČENIH V REPREZENTANČNE AKCIJE!

V mesecu marcu so na sporedu tri reprezentančne akcije v različnih kategorijah. Ajdovski Mlinotest bo v kadetski, mladinski in članski reprezentanci zastopan s kar petimi Mlinarkami. Še en dokaz več, da naš klub v slovenskem prostoru deluje na visokih obratih.

Članice bodo v obdobju med 15.3. in 18.3. opravile krajše priprave v Stožicah ter odigrala 2 tekmi z reprezentanco Nizozemske v gosteh. Na seznamu selektorja Uroša Bregarja sta se znašli kapetanka Nuša Fegic in krožna napadalka Teja Ferfolja. Na spisku seveda najdemo tudi nekdanjo Mlinarko Majo Svetik, sicer članico Krima.

Krožna napadalka Teja Ferfolja

To poletje pa čaka slovenske kadetinje in mladinke nastop na evropskem prvenstvu. Temu primerno bo opravljenih več pripravljalnih akcij. Najboljše rokometašice do 19 let bodo med 8. in 18. julijem gostovale v Celju, ki bo tako znova gostilo evropsko elito v mlajših starostnih selekcijah. Slovenija je kot gostiteljica tekmovanja imela možnost, da sama izbere skupino prvega dela tekmovanja. Pod dirigentsko palico Gašperja Kovača bo barve Slovenije zastopala Nina Kovšca.

Nina Kovšca

Veliko tekmovanje čaka tudi kadetinje, ki se bodo med evropsko elito predstavile med 5. in 15. avgustom v Podgorici. Žreb pred turnirjem v črnogorski prestolnici slovenskim dekletom do 17 let ni bil pretirano naklonjen, saj jih je v prvem delu posadil v skupino B, kjer se nahajajo še Švedinje, Rusinje in Hrvatice. Med vabljenimi igralkami sta Nena Černigoj in Ema Grmek, strokovnemu štabu pa se je v vlogi tehničnega vodje ekipe pridružil Deni Stibilj.