MLINOTEST NE POPUŠČA!

V zaostali tekmi 14. kroga 1.A DRL med Krko in Mlinotestom, smo bili priča zanimivemu dvoboju drugo in tretjeuvrščene ekipe lige. Ajdovke so vodile praktično od začetka do konca in vknjižile že 16. zmago v sezoni. Ponovno je blestela kapetanka Nuša Fegic z devetimi doseženimi zadetki.

V derbiju zaostalega kroga smo bili v Stopičah priča izjemno zanimivemu obračunu. Obe ekipa sta namreč v zadnjem času v dobri formi, kar je tudi pokazatelj stanja na prvoligaški lestvici. Mlinotest je v tekmo vstopil z borbeno in agresivno obrambo. Steklo je tudi v napadu, saj so domiselne akcije uspešno zaključevale Fegičeva, Leškijeva in Mrmoljeva. Krko je zraven držala njihova najboljša igralka Ana Abina. Na odmor so Mlinarke odšle s prednostjo 5 zadetkov.

Kapetanka je odlično vodila igro Mlinark

V drugem delu so Ajdovke pokazale malo bolj neučinkovito igro v napadu, kar so Krkašice izkoristile in niso dovolile, da bi gostujoče igralke odšle na varno razdaljo. V ključnih trenutkih je ajdovski napad na čelu z Nušo Fegic in Veroniko Leški sprejemal pravilne odločitve in si zagotovil pet zadetkov prednosti pred zadnjimi odločilnimi minutami. Krka je zadnja dva napada prek Abine uspešno realizirala in tako zmanjšala zaostanek na končnih 25:28.

Šestkrat je bila natančna tudi Dominika Mrmolja

Začele smo dobro in celotno tekmo držale ritem igre v svojih rokah. Čeprav je bil drugi polčas malo slabši, smo si na koncu zasluženo priigrale zmago

Mirjeta Bytyqi

Mlinotest z novo zmago trdno ohranja svoj položaj na drugem mestu prvenstvene lestvice. V soboto, 13. 3. 2021 ob 19.00 na Police prihaja neugodna ekipa Izole. Prenos bo na našem FB in Youtube kanalu.


Sreda, 20. 3. 2021 | Prvenstvena tekma 14. krog, 1.A DRL | Novo mesto

ŽRK KKRA 25:28 ŽRK MLINOTEST (11:16)

Strelke Mlinotest: Fegic N. 9; Mrmolja D. 6; Leški V. 5; Petrukhina A. (4 obrambe).

Zapisnik srečanja