NA PRIMORSKEM SO VLADARKE AJDOVKE

Ajdovske rokometašice nadaljujejo prevlado na Primorskem. V tokratnem obračunu so rutinirano premagale Koprčanke z rezultatom 16:28.

V šolski dvorani v Kopru so Mlinarke upravičile vlogo favorita in zabeležile novo, že 15. zmago v sezoni. Ajdovke so v prvem polčasu odigrale rezervirano in si šele v zadnjih desetih minutah priborile 3 zadetke prednosti.

Priložnost za igro je ponovno dobila Lara Bratina (letnik 2002)

Vrag je odnesel šalo takoj na začetku drugega dela. Obrambna različica 6-0 je pričela igrati na najvišjih obratih in dovolila prvi gol Kopru šele po desetih minutah igre. V tem delu so bile strelsko najbolj razpoložene Janković Rustja, Bytyqi in Zelnik. Trener Jan Žbogar je priložnost za igro ponudil vsem igralkam, ki so bile v kadru za srečanje. Na koncu sta bili najboljši strelki kapetanka Nuša Fegic in že prej omenjena Urša Zelnik, ki sta dosegli po šest zadetkov.

Po slabšem začetku, po prvih petnajstih minutah borbe smo se zbrale v obrambi, močno stopile skupaj in povedle za nekaj golov. V drugem polčasu, smo nato z dobro realizacijo in trdno obrambo pripeljale tekmo mirno do konca.

Mirjeta Bytyqi (4 zadetki)
Mirjeta Bytyqi

Mlinotest bi moral v naslednjem tednu odigrati derbi proti Krimu, vendar je zaradi nastopa Ljubljančank v izločilnih dvobojih Lige prvakov, tekma prestavljena v drugo polovico meseca marca.


Sobota, 27. 2. 2021 | Prvenstvena tekma 20. kroga, 1.A DRL | Koper

ŽURD KOPER 16:28 ŽRK MLINOTEST (9:12)

Strelke Mlinotest: Fegic N. in Zelnik U. po 6; Leški V. 5; Bytyqi M. 4. Petrukhina A. (10 obramb).

Zapisnik srečanja