OSLABLJENE MLINARKE PRIZNALE PREMOČ KRIMU

Mlinarke so na Policah gostile ekipo Krima in se ji zelo dobro upirale tri četrtine dvoboja. Evropski Krim je s polno postavo uspešno opravil generalko pred sobotnim obračunom v Ligi prvakinj.

Zelo zanimiv rokometni večer se je sinoči odvil na ajdovskih Policah. Dobrih 100 gledalcev si je prišlo ogledati derbi med domačim Mlinotestom ter Krimom Mercator. Žal je bila domača vrsta precej oslabljena, saj na parketu nismo videli kapetanke Nuše Fegic, manjkala je Nena Černigoj, na sredini tekme pa je igro zaradi poškodbe zapustila še Veronika Leški. Po poškodbi in bolezni sta se v kader vrnili Maja Grmek in Jana Krapež.  A kljub vsemu so se ajdovska dekleta zelo dobro upirale evropskemu Krimu in bile nekje do polovice drugega polčasa praktično enakovredne eni najboljših ekip na evropskem prostoru, katero je okrepila še kapetanka slovenske članske reprezentance Ana Gros.

Ana Abina je v izjemni formi

Obračun vodilnih dveh ekip lestvice 1. ženske rokometne lige so sicer bolje odprle prvouvrščene Krimovke. V vodstvo jih je povedla Sanja Radosavljević, po desetih minutah igre so imele dva gola prednosti (5:3). V nadaljevanju so jim Ajdovke ves čas dihale za ovratnik. Rezultat je bil nekaj časa poravnan na 11:11, proti koncu prvega dela pa so izbranke Nataše Derepasko zaigrale bolj odločno, zadele še dvakrat in na odmor odnesle dva gola zaloge (13:11).   V drugem polčasu so rokometašice Krima prikazale malce boljšo predstavo, a predvsem na račun dejstva, da so Ajdovkam pošle moči, zamenjav na klopi pa ni bilo več. Ljubljančanke so si pet minut pred koncem priigrale dvomestno prednost (28:18) in tako tekmo varno pripeljale do konca. Ob koncu je na semaforju pisalo 18:30. “Prvi polčas smo Krimovkam dobro sledile, v nadaljevanju pa nam je zaradi odsotnosti zmanjkalo rotacije. Tekmice so to izkoristile in slavile zasluženo zmago.” je po tekmi dejala mlada Eva Leban.  

Proti Krimu je priložnost za igro dobila mlada Eva Leban

Devet zadetkov je v statistiko vpisala Alja Varagić, med gostiteljicami pa je bila s sedmimi najbolj razpoložena Ana Abina, zelo dobro predstavo je prikazala vratarka Klara Hrovatič, čestitke pa si zaslužijo čisto vse punce, ki so stopile na parket in pokazale kako se bori za svoj klub. Sledi krajša pavza, nato pa se prične končnica za naslov prvaka.  


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 18:30 RK KRIM MERCATOR (11:13)
Abina A. 7, Perazić S. 3, Janković Rustja in Ferfolja T. po 2, Hrovatič K. 11 obramb, Bratina A. 2 obrambi.

Foto: Robert Ferjančič RF Studio

Povzeto po: Lokalne Ajdovščina