”WAJDUSKA” BURJA ODPIHNILA DOLENJKE

Rokometašice Mlinotesta so v sobotni sijajni rokometni predstavi odpihnile novomeško Krko in zabeležile pomembno zmago v boju za vrh prvenstvene lestvice. Blestela je Ana Abina, ki je ob domači zmagi s 36:29, v mrežo gostij, nasula enajst zadetkov.

Sobotni večer na ajdovskih Policah, pred približno 200 gledalci je postregel s kvalitetno rokometno predstavo obeh moštev. S tem se je zaključil redni dela modre skupine 1. ženske rokometne lige. Pred začetkom drugega dela prvenstva bodo ekipe odigrale še zaostale obračune. Ajdovke tako čaka še torkovo domače srečanje proti Krimu iz Ljubljane.

”Maestro” Veronika Leški

V ajdovskem klubu so z malce previdnosti pričakovali sobotni obračun, saj so imeli kar nekaj težav zaradi poškodb in bolezni. Tako smo na parketu pogrešali obolelo kapetanko Nušo Fegic, težave pa so imele tudi nekatere druge igralke. A bojazen je bila odveč.  Rokometašice novomeške Krke so sicer dvoboj odprle pozitivno. V drugi minuti je gostje v vodstvo povedla Erin Novak, zadela je s sedmih metrov. A Ajdovke niso dovolile presenečenja. Niti igre so hitro prevzele v svoje roke in v 10. minuti vodile s 4:3. Vodstvo so iz minute v minuto povečevale in imele že po polovici srečanja v Ajdovščini osem golov naskoka (18:10). Po šestih minutah drugega dela obračuna so imele gostiteljice še večjo prednost, devet golov (23:14). Novomeščankam ni pomagala niti minuta odmora. Izbranke Jana Žbogarja so 20 minut pred koncem povedle z dvomestno prednostjo (26:16) in tekma je bila odločena. 

Teja Ferfolja je znova dokazala svojo kvaliteto

Krka Novo mesto velja za nepredvidljivo ekipo. Na prvem obračunu smo v Stopičah pustile točko, tokrat pa smo bile odločene, da točki ostaneta na Policah. To nam je z odlično obrambo tudi uspelo

Teja Ferfolja

Kar dve rokometašici sta dosegli preko deset zadetkov. Ana Abina je pred domačimi navijači zadela enajstkrat, še gol več pa je za Dolenjke prispevala Erin Novak. V domačih vrstah je znova dobro predstavo prikazala vratarka Klara Hrovatič, osemkrat pa je mrežo zatresla Nataša Janković Rustja. Ajdovke bodo znova dejavne v torek, 22. marca, ko se ob 20. uri prične na Policah tekma proti Krimu Mercator.

Abina se je podpisala pod 11 zadetkov.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 36:29 ŽRK KRKA NOVO MESTO (18:10)
Abina A. 11, Janković Rustja 8; Leški V., 7 Ferfolja T. 5, Hrovatič K. 10 obramb, Bratina A. 3 obrambe.

Foto: Robert Ferjančič RF Studio

Povzeto po: Lokalne Ajdovščina