PRED DERBIJEM S KRKO, GLADKA ZMAGA V ZAGORJU

Ajdovke so opravile s prvo tekmo v tem tednu. V sredinem večeru jih je čakalo gostovanje v Zagorju. Mlinarke, ki so nastopile brez Teje Ferfolja, Petre Sanabor, Maje Grmek in Jane Krapež so gladko odpravile domačinke z rezultatom 24:38. V soboto se na Policah obeta derbi proti Krki.

Na obračunu v Zagorju so favorizirane Ajdovke hitro povedle za dva zadetka (4:2), a gostiteljice se v nadaljevanju niso bolj oddaljile. V 14. minuti je Ivana Nikolič celo izenačila na 8:8, nato pa so izbranke Aleša Filipčiča popustile. Gostje so z delnim izidom 8:0 prišle do zelo ugodne prednosti, saj so v drugi polčas odnesle kar devet golov zaloge (22:13). Zagorjankam preobrat ni uspel, tekmicam se niso uspele približati na manj kot osem golov. Ajdovke so na koncu tekmo dobile z rezultatom 38:24.Najboljši strelki dvoboja sta bili Manca Pirc (RŽK Zagorje) in Nataša Janković Rustja (ŽRK Mlinotest Ajdovščina). Obe sta zadeli sedemkrat. Prvih dveh golov v članski konkurenci se je veselila krožna napadalka Katarina Makovec

Zelnikova je v polno merila štirikrat.

Tekmo smo začele osredotočeno, kar se je kmalu pokazalo. Za popraviti imamo še nekaj osnovnih napak. Prišle smo s ciljem, da osvojimo dve točki, kar smo uresničile.

Nena Černigoj

Mlinarke so dosegle 13. zmaga v prvenstvu. Trenutno so z dvema točkama zaostanka za Krimom na drugem mestu prvenstvene lestvice.


RŽK ZAGORJE 24:38 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (13:22)
Janković Rustja N. 7, Abina A. 6; Leški V. 5; Hrovatič K. 6 obramb, Bratina A. 4 obrambe.