NA VRSTI JE BOJ ZA KONČNICO!

Redni del 1. ženske rokometne lige je zaključen, v sredo pa se je državno prvenstvo nadaljevalo s kvalifikacijami za četrtfinale.

Prvih sedem ekip modre skupine ima svojo četrtfinalno vstopnico že zagotovljeno (med njimi tudi ajdovski Mlinotest), za zadnjo pa se bosta v kvalifikacijah pomerili zasedbi Velenja in Kopra. Velenjčanke so redni del 1. ženske rokometne lige z devetimi točkami končale na osmem mestu, Koprčanke pa so bile s 26 točkami najboljše v zeleni skupini.
Prvi obračun med rokometašicami Velenja in Kopra bo na sporedu v sredo ob 19.00 v Kopru, povratni dvoboj pa v nedeljo ob 19.00 v Velenju. Zmagovalke kvalifikacij si bodo priigrale tudi mesto v modri skupini v sezoni 2022/23.

Zasedbi Trga ABC Izole ter Zelenih dolin Žalca, ki sta zasedli zadnji mesti v modri skupini, bosta v prihodnji sezoni igrali v zeleni skupini državnega prvenstva.

Mlinotest bo v boju za končnico (od 1. do 4. mesta) se pomeril s Ptujem, ki je zasedel sedmo mesto po rednem delu. Prva tekma bo v soboto, 2. aprila ob 19.00 na Ptuju, povratna pa čez 14 dni v Ajdovščini. Boljši v dveh tekmah se uvrsti v mini ligo za prvaka.

Mlinarke so v dveh dvobojih v rednem delu porazile Ptujčanke.

Prva tekma četrtfinala 1. ženske rokometne lige | Ptuj | Sobota, 2. 4. 2022 ob 19.00

ŽRK PTUJ : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA