OKREPITEV REPREZENTANČNEGA KALIBRA!

Ajdovski Mlinotest nadaljuje z vizijo, da bodo jedro ekipe poleg domačih igralk tvorile še najboljše slovenske igralke. Tako v svojih vrstah pozdravljamo prvo okrepitev za sezono 2021/22 vratarko Klaro Hrovatič.

27-letnica je v zadnjih treh sezonah branila za ekipo RK Zelene doline Žalec. Klara velja v slovenskem prostoru za eno najboljših vratark, kar potrjuje tudi statistika in dejstvo, da jo je v reprezentanco za naslednji cikel priprav vpoklical selektor Uroš Bregar.

Klara Hrovatič bo za Žalec branila do konca letošnje sezone

Po podpisu pogodbe smo s Klaro Hrovatič opravili krajši pogovor.

Klara, najprej čestitke za prestop in vpoklic v reprezentanco. Sicer pa si obrnila nov list v svoji rokometni karieri. Kaj je pretehtalo po spremembi?

Ja res je, obrnila sem nov list, ne samo v karieri ampak nasplošno v življenju. Selitev na drugo stran Slovenije je velik korak zame, saj sem do zdaj 16 let igrala v Celju in zadnja 3 leta treniram v Žalcu. Zelo sem navezana na dom, družino in prijatelje. Odločitev je bila težka, vendar je Mlinotest spoštovanja vreden klub in mislim, da dobro delujejo na vseh področjih. Priložnosti kot je ta, ne bi izpustila iz rok. Veselim se novih spoznanj in izzivov.

Kakšne misli in pričakovanja se ti pojavljajo potem, ko si prestopila v Mlinotest?

Kot sem omenila, se veselim novega okolja. Že takoj ob podpisu z Mlinotestom sem dobila občutek, da sem dobrodošla oz. se počutim sprejeto med Mlinarke. Želim si doseči pričakovanja kluba kot seveda tudi svoja. Res mi je v čast, da bom lahko naslednjo sezono igrala za trenutno drugouvrščeno ekipo v Sloveniji.

V zadnjem tednu je bilo okrog tebe kar veliko dogajanja. Najprej vpoklic v reprezentanco, nato pa prestop v trenutno drugo ekipo prvenstva. Najbrž je za teboj čudovit teden?

Tako je. V zadnjem tednu je bilo veliko dogajanja. Vpoklic v reprezentanco mi ogromno pomeni, saj je to potrditev, da dobro delam. In kot vsakemu športniku, je tudi meni v čast zastopati barve Slovenije. Prav tako je rezultat dobrega dela seveda tudi podpis pogodbe z Mlinotestom. In res se že veselim vsega, kar me čaka.

Klara, dobrodošla v mestu burje in čim več obramb!

Predsednik kluba Matej Ličen in vratarka Klara Hrovatič