MLINOTEST PRED KRAJŠO PAVZO OPRAVIL TUDI Z IZOLO

22. krog rednega dela prve ženske rokometne lige je postregel s primorskim dvobojem, v katerem je vodilni Mlinotest v domači ajdovski dvorani rutinsko opravil s Trgo ABC Izolo.

Zadnji krog rednega dela prve ženske rokometne lige še zdaleč ni odgovoril na vsa vprašanja. Zaradi covida-19 in mednarodnih obveznosti Krima morajo dekleta v celotni ligi odigrati še kar 14 preloženih tekem, za kar bodo izkoristila reprezentančni premor v drugi polovici marca. Mlinotest sicer vodi, a ima Krim kar štiri tekme manj, eno do teh mora odigrati tudi z Ajdovkami. Derbi z vrha lestvice bo na sporedu v soboto, 27. marca v Stožicah.

Tina Benčina je dosegla dva zadetka

Mlinotest se je v boju z Izolankami spotil ravno toliko, kot je bilo potrebno. Kapetanka Nuša Fegic in Veronika Leški sta hitro zatresli mrežo Istrank, skozi močno in visoko ajdovsko obrambo pa so gostje prvič našle pot šele v peti minuti, ko sta se s hitrostjo in iznajdljivostjo izkazali Sara Hodžić in Martina Vujmilović ter poskrbeli za prvo in obenem zadnje izenačenje na tekmi (2:2). Strelsko razpoložene Mirjeta Bytyqi in Dominika Mrmolja sta hitro poskrbeli za varno razdaljo. Izolanke so se z agresivnostjo trudile ostati v igri, a jim je manjkalo, znanja, višine in teže. Veliko žog je končalo v rokah ajdovske vratarke Aleksandre Petruhine in nato v protinapadih za lahke Mlinotestove gole.

Že od začetka smo vedele, da bo to ena zelo zanimiva tekma. Izolanke so zelo hitre igralke, ki vsakega nasprotnika dobro analizirajo in tokrat so nas pošteno namučile.

Teja Ferfolja

V nadaljevanju tekme je ajdovski strokovni štab s številnimi menjavami skrbel le za ravnovesje med varno prednostjo in deljenjem minut za mlade rezervne igralke. Tako so se v golu izmenjavale vse tri vratarke, med strelke sta se vpisali mladi Nina Kovšca in Tjaša Mihelj, krstni prvoligaški nastop pa je dočakala Klara Komel. Izolanke so nekaj minut z agresivno obrambo sicer nižale zaostanek, a bliže kot na 25:21 niso prišle.

Prve minute je v dresu Mlinotesta vknjižila Klara Komel

Sobota, 13. 3. 2021 | Prvenstvena tekma 22. kroga, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 30:25 ŽRK TRGO ABC IZOLA (16:11)

Strelke Mlinotest: Bytyqi M. 9; Mrmolja D. 6; Leški V. 4; Petrukhina A. 7 obramb, Bratina A. 3 obrambe, Lea Elena Vidmar 2 obrambi.

Zapisnik srečanja

*Foto: Robert Ferjančič

*Povzeto po: Primorske novice