Mlinotest z rušilno močjo čez Koper

Zaostala tekma 14. kroga 1. DRL med domačim moštvom Mlinotesta in Koprom se je končala z visoko zmago Ajdovk. Hčere burje so tako vpisale še drugo zaporedno zmago.

Primorski derbi je bil tokrat glede na potek srečanja samo na papirju. Rokometašice Mlinotesta so namreč že od prve minute dalje, prevzele pobudo na igrišču in v dvajseti minuti povedle za pet zadetkov. Blestela je Hristina Nedeljković, ki je že v prvem delu Koprčankam nasula sedem zadetkov. V golu je pomembne strele obranila Sandra Srečković. Tako je ob polčasu je na semaforju pisalo 13:7 v korist domačih igralk.

V nadaljevanju so Ajdovke še bolj stopile na plin. Razigrala se je še kapetanka Svetikova, tudi ostale so ji pridno sledile in prednost se je samo še povečevala. Trener Dušan Vidmar je priložnost za igro ponudil praktično vsem igralkam. Slednje so priložnost dobro izkoristile, predvsem Bratinova v golu in Batageljeva, ki po dolgotrajni poškodbi igra vse bolje in bolje.

Mlinarke so tako še drugič zapored zmagale. Naporen ritem pa še ne pojenja, saj je v soboto, 25.2.2017 na sporedu nova zahtevna preizkušnja. V Ajdovščino prihaja novomeška Krka. Srečanje se prične ob 20:00.

23.2.2017 ob 20:00; Dvorana Police – Ajdovščina; gledalcev 100.
Sodnici: Crnojević Helena in Kostecki-Radić Emina (obe Hrvaška).

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 29:15 ŽURD KOPER (13:7)
Nedeljković 10, Svetik 6, Čermelj 4, Rudman 3; Petrinja 5, Škrabar 3.